O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Velika pobeda Piksijevih Orlova u Oslu za prvo mesto i A div...
28. Septembar 2022. godine
Autor:Milan Stojiljković /// Foto: Fredrik Varfjell / NTB via Guliver image
Velika pobeda Piksijevih Orlova u Oslu za prvo mesto i A diviziju Lige nacija

Najbolji srpski fudbaleri pobedili su Norvešku u Oslu sa 2:0 u odlučujućem meču u grupi i obezbedili plasman u elitnu A diviziju Lige nacija!

Orlovi su zasluženo osvojili prvo mesto u Četvrtoj grupi B divizije. Golove su postigli Dušan Vlahović u 42. I Aleksandar Mitrović u 54. minutu.

Srbi i Norvežani ušli su u poslednje šesto kolo izjednačeni na vrhu tabele po broju bodova, ali su prednost imali Skandinavci zbog pobede u prvom međusobnom duelu u Beogradu.

To je značilo da je njima večeras odgovarao i nerešen rezultat pred domaćom publikom dok su izabranici Dragana Stojkovića morali da pobede da na kraju takmičenja bili prvi u grupi.

U sličnoj situaciji našli su se Piksi i njegovi fudbaleri i novembra prošle godine kada su napravili podvig u Lisabonu i pobedom nad Portugalom obezbedili direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Katar.

Ovog puta ulog nije bio tako veliki, ali pobedu u Oslu pored prvog mesta u grupi i plasmana u plej-of donosi i mesto u drugom šeširu uoči žreba za Prvenstvo Evrope 2024. Naravno, ova pobeda će svakako uticati i na samopouzdanje i mnogo bolje raspoloženje neposredno pred odlazak na Mondijal u Katar.

Norvežani su nešto bolje počeli meč, ali kako je vreme odmicalo Srbi su uspostavili ravnoteži u polako preuzimali inicijativu.

U samom finišu prvog poluvremena Dušan Vlahovića je iskoristio prodor Filipa Kostića i matirao norvešku odbranu.

Na startu drugih 45 minuta ponovo su Norvežani pokušali da se nametnu, ali je vrlo brzo “umirio” drugi pogodak Srbije. Igrao se 54. minut, kapiten Tadić je proigrao mladog Ivana Ilića, koji sjajno asistira nepogrešivom Aleksandru Mitroviću! Njegov šesti gol na petom meču u Ligi nacija! Ujedno i jubilarni 50. pogodak u dresu Srbije!

Za veliku radost izabanika Dragana Stojkovića Piksija.

I zasluženu pobedu Srbije za prvo mesto u grupi, plasman u plej-of i elitnu A diviziju Lige nacija!
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti