O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Jelena Trivić proglasila pobedu na izborima za predsednika R...
03. Oktobar 2022. godine
Autor:N1 Sarajevo, Beta /// Foto: Autor:N1 Sarajevo, Beta
Partija demokratskog progresa (PDP) proglasila je pobedu svoje kandidatkinje Jelene Trivić za predsednika Republike Srpske.


Predsednik PDP-a Branislav Borenović saopštio je da je na osnovu 72,3 posto prebrojanih glasova Jelena Trivić osvojila 263.560 glasova ili 51,2 posato, a njen protivkandidat Milorad Dodik iz SNSD-a 225.265 glasova ili 48,7 posto.

On je istakao da je razlika u korist Jelene Trivić nedostižna.

Trivić je na početku rekla da je ovo bila pobeda naroda RS.

“Kao što sam nekoliko puta u kampanji rekla, ovo ne treba biti ničija lična pobeda već pobeda RS. Znam da je ova trka za predsednika RS bila najinteresantnija jer smo bili Milorad Dodik i ja, mogu na kraju reći da smo izneli pre svega jednu tešku kampanju, ali veroavala sam u Boga i narod RS da je nakon dugotrajnog robovanja i loše vladavine ipak uspeo prosuditi šta je dobro, a šta ne“, rekla je Trivić, a prenosi N1 Sarajevo.

„Ja jesam Srpkinja, ali biću predsednica svih građana RS. Pod zastavom RS ima mesta za sve, oni koji su je stvarali vodili su se idealom slobode. Pratićemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu i nikada nećemo uraditi ovo što je Dodik sa Zoranom Milanovićem, predsednikom Hrvatske, udarajući direktno na Srbiju. Naša obaveza je da ekonomski i u svakom drugom pogledu osnažimo RS da je učinimo de facto u ekonomskom pogledu nezavisnom u ovoj složenoj političkoj strukturi koja se zove BiH”, navela je Trivić.


Drugi narodi u BiH će, dodaje, imati imati uvek ispruženu ruku od nje.

“To znači da ću praviti kompromisi gdje su mogući, ali to znači da će kompromise morati praviti i drugi jer je to jedini uslov za opstanak BiH. Naša osnovna misija je da sačuvamo narod u RS jer on nestaje, a RS će biti ponosna i večna samo kada u njoj bude naroda, da ovde ostaju i opstaju. Mi nismo sudije i tužioci, ali ćemo učiniti sve da ispunimo obećanje, a to je konačan obračun sa kriminalom i korupcijom i to ćemo raditi sa velikim zadovoljstvom jer su to samo pretpostavke ekonomskog razvoja“, rekla je.

„Ovo je tek početak pobeda za RS. Srbi su stradali u mnogim ratovima u kojima smo se samo branili, i mi jesmo nebeski narod koji treba naučiti pobeđivati u miru. Pobeda znači bolja ekonomija, zdravstvo, obrazovanje i pobeda nad korupcijom”, poručila je Trivić.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti