O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ostalo je 24 dana do poslednjeg roka za formiranje Vlade Srb...
06. Oktobar 2022. godine
Autor:Jelena Jelovac /// Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs
Ostalo je 24 dana do poslednjeg roka za formiranje Vlade Srbije: Oni su sigurni članovi

Do isteka poslednjeg roka za formiranje nove Vlade Srbije ima još 24 dana. Iako je od izbora prošlo više od šest meseci, ona još nije formirana, uprkos tome što je vlast imala sve uslove da ovaj posao privede kraju. Dok se približava zvono za kraj, malo toga je javnosti poznato o sastavu ministara koji će sesti za sto u Nemanjinoj 11.


Od održavanja parlamentarnih izbora prošlo je 186 dana, a u ovom trenutku se ne može ni pretpostaviti kada će tačno Srbija dobiti novu vladu. Predsednik Aleksandar Vučić i drugi funkcioneri SNS najavljivali su da će ona biti formirana do kraja jula, pa početkom avgusta, zatim početkom septembra, pa sredinom oktobra…

Jasno je samo da se to mora dogoditi do 30. oktobra, kada je poslednji zakonski rok. U slučaju da se to do tada ne desi, raspisuju se novi izbori.

Ono što znamo je da će predsednica te nove vlade biti Ana Brnabić, kao i da će njeni potpredsednici i ministri sigurno biti Siniša Mali, Miloš Vučević i Ivica Dačić. Njihovo učešće u vladi potvrdio je i sam Aleksandar Vučić, dok se o ostalima nije izjašnjavao.


Miloš Vučević, Dan grada Novog Sada, svečana akademija Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs
Gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Vučić je spominjao i kao kandidata za premijera. Kad je saopštio da će to, ipak, biti Brnabić Vučić je rekao da Vučevića čeka važno mesto.

“Miloš Vučević će biti veoma važan činilac u novoj Vladi, biće potpredsednik svakako”, rekao je Aleksandar Vučić nakon što je Brnabić još jednom poverio poziciju mandatara.

Prema informacijama do kojih je došao portal Nova.rs, Vučević se, pored mesta potpredsednika, pominje i u kombinatorici za ministra odbrane ili policije. Međutim, to će zavisti od dogovora sa koalicionim partnerom – SPS, čijeg lidera je, opet umesto mandatarke, predsednik Vučić promovisao kao budućeg zamenika premijera i koordinatora službi bezbednosti.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti