O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Preminula novinarka Gorica Nešović
07. Oktobar 2022. godine
IZVOR: B92 /// Foto:Luka Šarac
Naša dugogodišnja koleginica i prijatelj, novinarka Gorica Nešović, preminula je danas u 59. godini.

Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B. Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom. Iza sebe je ostavila sina Marka, živela je i radila u Beogradu.

Godine 1982. postala je član redakcije Omladinskog programa Ritam srca , koji se tada emitovao na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : Vampir kviz, One man show, Poplava. Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest. Bila je i urednica beogradskog Radija Siti.

Tokom osamdesetih godina radila je i kao Disk-džokej u tada popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, gde je birala muziku Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje. Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa kolegom Draganom Ilićem.

Posle četiri godine buđenja na talasima "Radio Beograda", pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, prešla je na radio Indeks.

Gorica je napisala i tri romana, "Priči nikad kraja" sa Jelicom Greganović, "Kuvarica" i "Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš".
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti