O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Orlovi se držali sat vremena, ali Brazil došao do rutinske p...
25. Novembar 2022. godine
Autor:Vladimir Vesić /// Izvor: REUTERS/Matthew Childs
Srbija je startovala porazom na Svetskom prvenstvu u Kataru. Brazil je bio bolji 2:0.


Činilo se sat vremena da bi Srbija mogla premijeru da završi dobrim rezultatom. Ali to je bila samo varka i na kraju bolji tim odneo je rutinsku pobedu. Srbiju očekuje da se protiv Kameruna i Švajcarske izbori za osminu finala.

Srbija je u prvom poluvremenu insistirala na tome da se organizovano brani i da što duže drži loptu u posedu. Međutim, Brazil je uspevao da razbije tu postavku u nekoliko navrata i stvori nekoliko povoljnih prilika.

Ali požrtvovani startovi, pre svih Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića, uspevali su da otklone dobar deo tih opasnosti. A ono što je njih prolazilo, nije prošlo inspirisanog Vanju Milinković-Savića, koji se u nekoliko navrata baš istakao. Posebno u finišu prvog poluvremena, kada je skinuo čist zicer Rafinji.

Ova dvojica bili su akteri prve zanimljive situacije u drugom poluvremenu. Vanja Milinković-Savić insistirao je na pasu ka Pavloviću, iako je na leđima imao Rafinju. Izgubio je loptu štoper Red Bul Salcburga, Rafinja se ponovo našao jedan na jedan sa golmanom Srbije, ali ponovo je sjajno odbranio Vanja.

Ipak, bedem Srbije probijen je u 62. minutu. Ponovo je Vanja Milinković-Savić zabeležio odbranu, odbio je šut Vinisijusa Žuniora. Na žalost i njega i Srbije, ona se odbila pravo na nogu Rišarlisona, koji je zatresao mrežu za 1:0.

Piksi Stojković reagovao je ofanzivnim izmenama. Umesto Lukića i Mladenovića ušli su Lazović i Vlahović (pre toga Radonjić i Ivan Ilić umesto Gudelja i Živkovića). Srbija je imala dobru priliku preko Sergeja Milinković-Savića i Milenkovića. Međutim, kako se Srbija otvorila, tako se otvorio prostor za Brazil. I to je Selesao iskoristio u 73. minutu. Posle dodavanja Vinisijusa Rišarlison je uhvatio makazice i na efektan način savladao Vanju Milinković-Savića za 2:0 i faktičko upisivanja bodova. Do kraja Brazil je pogodio prečku preko Gabrijela Žezusa, ali ostalo je 2:0. Baš kao i pre četiri godine.

U narednom kolu u ponedeljak Srbija od 11 časova igra protiv Kameruna. Brazil istog dana igra protiv Švajcarske.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti