O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Reporter N1: Opasan oblak i dalje iznad dela Pirota, preporu...
26. Decembar 2022. godine
Autor:Milan Stojanović, N1 Beograd /// Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić
Reporter N1: Opasan oblak i dalje iznad dela Pirota, preporuka da se ne izlazi

U Pirotu je i dalje na snazi vanredna situacija, škole ne rade, a na snazi je još uvek i preporuka da se bez preke potrebe ne izlazi na ulicu, javlja reporter N1 koji nezvanično saznaje da je otrovni vazduh, odnosno gas amonijak još uvek prisutan na području oko Staničenja, sve do ulaza industrijske zone Pirota.

To je deo gde je zatvoren autoput i gde je većina onih koji su primeljeni u bolnicu i pokupljena. Autoput je i dalje zaustavljen za saobraćaj, obezbeđuje ga policija, a obilaznim putem se dolazi do Pirota.

Najnovija informacija je da je u Pirotu od jutros u bolnici ukupno pet odraslih osoba i jedno dete, da su svi primljeni sa simptomima trovanja, kao i da je u toku večeri jedna osoba preminula ali se ne precizira da li od trovanja ili ne. U pitanju je, inače, srčani bolesnik koji je sleteo s puta.

Univerzitetski klinički centar Niš saopštio je prethodno da je nakon akcidenta sa izlivanjem amonijaka u toj ustanovi zbrinuto ukupno 15 pacijenata, koji su svi stabilnih vitalnih parametara.

Prema sinoćnjim informacijama iz Sektora za vanredne situcije u ovom akcidentu u bolnicama je zbrinuta ukupno 51 osoba.

Iz MUP-a Srbije je u nedelju saopšteno da je oko 17.30 časova, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo do skliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu.

Dakle, i dalje je opasan oblak iznad tog dela grada industrijska zona – prema mestu Staničenje i preporuka je da se bez preke potrebe ne izlazi na ulicu, navodi naš reporter.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti