O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Novinara Vladana Radosavljevića nasmrt izujedali psi
05. Januar 2023. godine
Autor:Blic, N1 Beograd /// Foto: Screenshot/ YouTube/ PG Mreža
Novinar i analitičar Vladan Radosavljević (62) preminuo je nakon što su ga izujedali psi u Velikoj Ivanči kod Mladenovca.


Kako prenose beogradski mediji, u napadu pasa povređena je i njegova supruga Olga (58), koja je pokušala da mu pomogne. Nju su lekari hitne pomoći prevezli u Urgentni centar i nalazi se u teškom stanju.

Prema pisanju medija, tri psa su nosila ogrlice sa pločicama na kojima su bili ispisani brojevi telefona vlasnika. Jedan od pasa je rase staford, jedan je mešanac staforda i pitbula, a treći mešanac nejasnog porekla.

Sva tri psa se nalaze u karantinu Veterine Beograd. Kako je rečeno u Veterini Beograd, tri psa su izašla iz dvorišta kroz otvorenu kapiju.

Vladan Radosavljević je rođen je 1960. u Beogradu. Završio je gimnaziju na Banovom brdu, i dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti.

Novinarstvom je počeo da se bavi na Studiju B od sredine osamdesetih, i to prvo na radiju, a zatim i na prvoj nezavisnoj televiziji NTV Studio B gde je kao direktor produkcije učestovao u njenom osnivanju.

Nakon Studija B, Radosavljević je godinama radio u beogradskom Medija centru gde je nastavio svoju borbu za slobodu medija.

Sa kolegama iz PG Mreže 2007. osniva TV akademiju koja se bavila obukom mladih novinara, učeći ih ne samo novinarskom zanatu već i najvažnijim etičkim standardima profesije.

Radosavljević je radio i kao glavni urednik na „Televiziji Banat“ iz Vršca, a potom je, do 2020 blisko sarađivao sa Televizijom Šabac koja je u tom trenutku bila jedna od retkih slobodnih lokalnih medija u Srbiji.

Vladan Radosavljević je bio vatreni zagovornik etičkog i profesionalnog novinarstva kome je bio posvećen do kraja. Ostaće upamćen i po tome što je bio voditelj prvog TV duela između predsedničkih kandidata na izborima koji su održani 2002. godine.

Način na koji je Vladan Radosavljevi preminuo čini njegovu smrt još potresnijom.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti