O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Oglasio se MUP povodom informacija da se pojavila „kids drog...
26. Januar 2023. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: N1
Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i u medijima da su se na tržištu u Srbiji pojavile psihoaktivne supstance u obliku žvaka, tzv. kids droga i snus MUP je obavestio javnost da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga istu oduzimaju, nakon čega se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, odnosno drogi.


Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu nisu pronašli takozvanu kids drogu, a razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone se pojavljuju već decenijama, navodi se u saopštenju.

Snus je, navode, duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga.

Shodno navedenom, saopštio je MUP, potrebno je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga.

„Molimo roditelje, kao i ostale građane da pre deljenja ovakvih informacija posredstvom društvenih mreža iste dostave najbližoj policijskoj stanici“, navodi MUP u saopštenju.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti