O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Lajčak razgovarao s Eskobarom, saglasni o potrebi primene po...
01. Mart 2023. godine
Autor:Beta /// Foto: REUTERS/Johanna Geron
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je da se izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom saglasio o potrebi primene postojećih sporazuma u okviru dijaloga.

Lajčak je sinoć na svom Tviter nalogu napisao da su posle sastanka na visokom nivou prethodnog dana u Briselu on i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar seli da koordinišu „naredne korake u pripremi sledećeg sastanka“.

„Saglasili smo se o značaju postizanja dogovora o primeni modaliteta i potrebi primene svih postojećih sporazuma iz dijaloga“, napisao je Lajčak i priložio sliku sa Eskobarom sa tog sastanka.

Posle zajedničkog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u ponedeljak u Briselu, šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je da su se lideri dve strane saglasili o Sporazumu o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, ali je najavio dodatne pregovore o „implementacionom aneksu“, koji će biti smernica za primenu Sporazuma.

Predsednik Srbije Vučić je najavio da će sledeći sastanak biti 18. marta u Skoplju.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti