O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Najbolji momenti Oskara
13. Mart 2023. godine
IZVOR: KLIX /// Foto: Profimedia
U Dolbi Teatru u Los Anđelesu je održana ceremonija dodele Oskara koju su upotpunile zanimljive situacije, voditeljske šale i drugi događaji o kojima se priča na društvenim mrežama.


The Hollywood Reporter ističe da je dodela bila puna smeha, suza i klicanja voditelja, pobednika, domaćina i holivudske publike. Kao nazanimljiviji momenat ceremonije fanovi navode trenutak kada voditelj Džimi Kimel ismeva šamar Vila Smita na prošlogodišnjoj dodeli.

Ono što će sigurno ostati zapamćeno je i Mišel Jeo koja ulazi u istoriju svojom pobedom. Ona je prva Azijatkinja koja je osvojila Oskara za najbolju glumicu.


"Dame, ne dozvolite da vam iko kaže da je vaše najbolje vreme prošlo", inspirišuće je poručila Jeo, koja je sa 60 godina bila najstarija nominovana u svojoj kategoriji.


Šale domaćina Džimija Kimela počele su tokom uvodnog monologa Oskara, a Kimel je aludirao na dobropoznati trenutak rekavši: "Večeras je nominovano pet irskih glumaca, što znači da su šanse za još jednu tuču na sceni porasle".

Voditelj je nastavio da se podsmeva činjenici da je Smit dobio priliku da primi Oskara za najboljeg glumca kralja Ričarda na prošlogodišnjoj ceremoniji, uprkos njegovoj pobedi nakon što je ošamario voditelja Roka.


"Dakle, imamo strogu politiku. Ako bilo ko u ovom pozorištu počini čin nasilja u bilo kom trenutku tokom predstave, biće vam dodeljen Oskar za najboljeg glumca i biće vam dozvoljeno da održite govor u trajanju od 19 minuta", rekao je on.

Nagradu za najbolji dokumentarni igrani film je dobio "Navaljni", reditelja Daniela Rohera. On je nagradu posvetio istoimenom političkom zatvoreniku i lideru opozicije u Rusiji, a na scenu je izašao sa decom i suprugom Navaljnog.

Jedan od moćnijih performansa je bio onaj Ledi Gage koja je osvojila publiku skraćenom verzijom svoje nominovane pesme "Hold My Hand". Prvobitno ona nije trebalo ni da nastupi zbog snimanja filma koje je u toku, ali se pojavila i to u jakoj formi. Na kraju performansa prikazana je fotografija pokojnog režisera Tonija Skota uz Toma Kruza, uz reči: "In memorial Tony Scott", a pažnju je privukao i Gagin "no makeup" izgled.


Osim njenog performansa, pažnju su privukli i nastup Rijane, te "kokainski medved" koji se Elizabet Benks pridružio na sceni. Džon Travolta je bio emotivan tokom "In memoriam" performansa. Odao je počast kolegici iz serije "Grease" Oliviji Njuton Džon.


Kravitz je svirao klavir dok su se na velikom platnu pojavljivale fotografije poznatih osoba koje su nedavno preminule, među kojima su i Rej Liota, Kirstie Eli, Irene Kara, Meri Alis, Rakel Velč i mnogi drugi.

Negativno je ocenjen intervju Hujua Granta i Ešli Grejem na crvenom tepihu dodele Oskara prilikom čega se videlo njegovo negodovanje i podizanje obrve na pitanja manekenke.


Simpatije je pobrala i slavna glumica Džejmi Li Kertis, koja je konačno, posle četiri godine bavljenja glumom, uspela da stigne do "Oskara".

Ona je nagradu posvetila porodici.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti