O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ubijen pripadnik Euleksa na KiM
19. Septembar 2013. godine
Pripadnik Euleks carine imao je prostrelne rane nanete hicima iz pištolja. Dovežen u bolnicu bez svesti
KOSOVSKA MITROVICA - Direktor zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivilanović izjavio je Tanjugu da je pripadnik Euleksa, koji je jutros ranjen na severu Kosova, podlegao povredama.


Ivanović je kazao da je povređeni pripadnik Euleksa dovezen u bolnicu u besvesnom stanju, nešto posle osam sati i da su lekari pokušavali reanimaciju skoro sat vremena, ali bez uspeha.

Pripadnik Euleks carine imao je prostrelne rane nanete hicima iz vatrenog oružja.

Portparol Euleksa Irinina Gudeljević izjavila je Tanjugu da se incident dogodio jutros na severu Kosova kod Zvečana, ali nije mogla da iznese druge detalja.

Kako Tanjug saznaje incident se dogodio na putu Kosovska Mitrovica - Jarinje, kada je pucano na vozilo Euleksa.

Ispred bolnice u Kosovskoj Mitrovici nalaze se vozila Euleksa i kosovske policije.Ne zna se da li ima i drugih povređenih u incidentu.

Područje incidenta je Euleks policija blokirala. 

DAČIĆ: PUCANJE U BUDUĆNOST SRBIJE

Premijer Srbije izjavio je da napad na Euleks predstavlja ekstremistički, a ne patriotski akt koji nanosi štete Srbiji u celini i naglasio da ga Vlada Srbije najoštrije osuđuje.

"To nije pucanje u Euleks, već u budućnost srpskog naroda na KiM, u budućnost Srbije i njenih građana. Napad na Euleks i Kfor? Kakva je perspektiva srpskog stanovništva na Kosovu pod tim uslovima? Oni koji su to uradili su neprijatelji Srbije, " poručio je Dačić.

Izvor: Večernje novosti/Tanjug
Foto: Večernje novosti/Tanjug
Poljska bi mogla da uđe u rat?
20. Mart 2023. godine
Arhiva vesti