O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Ostavke? A Jabukovac, a Velika Ivanča?"
08. Maj 2023. godine
IZVOR: RTS, NOVOSTI
Beograd -- Gostujući u Dnevniku RTS, Vučić upitao da li je neko organizovao demonstracije kada su se desila masovna ubistva u Leskovcu, Jabukovcu, Velikoj Ivanči...

Prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kada su se dešavali ranije masovni zločini u Srbiji, niko zbog toga nije organizovao masovne demonstracije.

“Govorite o ostavkama, pa što niste podneli ostavke kao gradonačelnici 2013. godine, kada se to dogodilo u Beogradu. Što niste podneli u Negotinu, bilo gde? Nije vas interesovalo. Izmišljali ste u prethodna tri dana - direktorka škole majka kriminalca iz Vračarske grupe. A šta vi hoćete da mi kao država radimo? Da maltretiramo majke ili očeve što su im deca ovakva ili onakva. Ta direktorka je postavljena 2004. godine, šta je trebalo, da kažemo ‘tvoje dete je ovakvo ili onakvo, skloni se’. I šta, sad je i direktorka kriva? Videćete sutra uveče i dodatne političke mere koje se tiču do Vlade, do svega”, rekao je on sinoć.

Vučić o najavljenim protestima: To nema smisla, to se ne radi. To je uvreda za žrtve

“To pozivanje na protest, to se ne radi nigde u svetu. Razmislite šta ćemo u budućnosti da imamo kada desi neka tragedija. Unosi se potpuni haos u zemlju zato što to neko neodgovoran ili nesposoban da ponudi bilo kakvo rešenje u ovoj situaciji. Danas iz jedne stranke kažu nije bilo policije, a onda šef te žene kaže "mi nećemo policiju u školama i na ulicama". A šta je onda ono što hoćete? Nije problem, udarajte po političarima, ja sam izdržao preko 1000 dana pod demonstracijama. To što radite je veoma loše i štetno za zemlju. To se ne radi u ovakvim situacijama, to nikakvog smisla nema. To je uvreda za žrtve, za sve”, istakao je predsednik Srbije.

Kako kaže, nadležni će razmatrati o rijalitijima, ali onda ista pravila moraju važiti za sve.

“Ja mislim da je taj rijaliti grozan, sve najgore mislim o njemu, kao što mislim da je grozan onaj na Novoj S. Samo ne možete da kažete ovaj jedan da, drugi ne. Hoćemo li da ukinemo ‘Klan’, ‘Munje’, ‘Skarfejs’, nemam problem sa tim, ali gde je granica? ‘Vidimo se u čitulji’ sto puta gledaniji od svakog rijalitija. Ako stvarno mislite da je to veći problem - razgovaraćemo kao društvo, rešavaćemo. Da li ste videli koliko ima na mrežama sadržaja sa milionima pregleda neko ko poziva da treba da budu ubijeni hejteri. I ubica je bio pratilac tog jednog - da li odmah treba da ga uhapsimo i da ga osudimo na 15 godina zatvora. Ovaj mali da ga je pratio, pokazaću to. Da ukinemo društvene mreže, da ukinemo sve, gde je onda granica? To je traženje lajbnicovog dovoljnog razloga kod ljudi koji nisu u stanju da budu dovoljno fer prema sebi i svom okruženju i reći da su ovo stvari užasne i da u njima obično nema krivca. Niste u stanju ni da žalite za bilo kim - već uvek ‘a ko je kriv’. To smo imali i oko helikoptera, jer smo hteli da spasimo jednu bebu”, zaključio je Vučić.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti