O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ružić i Miščevićeva na Prajdu
20. Septembar 2013. godine
Beograd -- Ministar bez portfelja Branko Ružić potvrdio da će sa šeficom pregovaračkog tima sa EU Tanjom Miščević učestvovati u šetnji na "Paradi ponosa".
Ružić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Kacinom, rekao da veruje da je obaveza odgovornih političara i građana da ne prave famu od stvari koje su jasno definisane zakonom.

"Pravo na različitost je pravo koje nikom ne sme biti suspendovano i Tanja Miščević i ja smo i u Briselu rekli da želimo da pošaljemo snažnu poruku i da svojim učešćem razbijemo predrasude koje u srpskom društvu, nažalost, možda još uvek postoje", rekao je on. 

Kacin je dodao da se nada da Ružić i Miščevićeva neće biti jedini članovi vlade i administracije koji će se pridružiti "Paradi ponosa" i pokazati da se Srbija menja, unapređuje i postaje tolerantnija. 

"Političari moraju pokazati kako se treba ponašati, promovisati i braniti ljudska prava - iako i Ružić i ja pripadamo seksualnoj većini moramo dati poruku da su oni ravnopravni i dobrodošli i nadam se da će se to i desiti", rekao je Kacin.

Izvor: B92/Tanjug
Foto: B92/Tanjug
Najbolji momenti Oskara
13. Mart 2023. godine
Arhiva vesti