O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
SNS i DSS predali zahtev za smenu Đilasa
23. Septembar 2013. godine
Šefovi odborničkih grupa SNS i DSS predali su danas u Skupštini grada Beograda zahtev za smenu gradonačelnika Dragana Đilasa. Jovičić: Imamo većinu za smenu. Krkobabić: PUPS nije u misiji zaštite Dragana Đilasa
Odbornici SNS i DSS predali u Skupštini grada Beograda zahtev za smenu gradonačelnika / Tanjug
ODBORNICI SNS i DSS predali su danas u Skupštini grada Beograda zahtev za smenu gradonačelnika Dragana Đilasa istakavši da će imati podršku za njegovu smenu, ali i da još nisu razgovarali o budućem kandidatu za gradonačelnika.

Zahtev za razrešenje gradonačlnika predali su šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić i odborničke grupe DSS Andreja Mladenović, koji su potom na zajedničkoj konferenciji za novinare naveli da imaju podršku socijalista i da se radi o legitimnom potezu kojim se poštuje volja građana.

Jovičić je rekao da očekuje da će već sutra na sednici grada taj predlog biti na dnevnom redu i podvukao da imaju načelnu podršku odbornika SPS.

Upitan kako će se prema tom predlogu odnositi odbornici PUPS-a Jovićić je naveo da će se danas u okviru kolacije SPS -PUPS o tome razgovarati, ali da načelna podrška socijalista stoji.

Na pitanja vezana za kandidata za budućeg gradonačelnika i funkcionisanje vlastim Jovičić je rekao da se danas očekuje sednica predsedništva SNS na koje će biti poznati odgovori na ta pitanja.

Prema njemu ne radi se ni o kakvom rušenju vlasti u Beogradu, već o legitimnom potezu zasnovanom na zakonu i statutu gradske skupštine.

Mladenović je rekao da se vodi kampanja kako se nešto u Beogradu ruši rekavši da se ništa ne ruši već da se poštuje volja građana.

Odgovarajući na ista pitanja, Mladenović je rekao da DŠ nije razgovaralo ni u svojoj stranci niti sa SNS ni o kandidatu za gradonačelnika ni o formiranju vlasti.

On je podsetio da je na sednici predšedništva DŠ doneta odluka samo o tome da se smeni Đilas, a da će o daljim potezima takođe odlučivati strančki organi.

U gradskoj skupštini, od 110 odbornika, naprednjaci imaju 37 , socijalisti devet, PUPS četiri, a DŠ devet.

Skupština grada Beograda zakazana je za utorak 24. septembra.

KRKOBABIĆ: PUPS NIJE U MISIJI ZAŠTITE DRAGANA ĐILASA

ŠEF odborničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) u Skupštini Beograda Milan Krkobabić izjavio je da će organi stranke danas doneti odluku o smeni vlasti u Beogradu, da im je najvažnije da koncept socijalne politike ostane nedirnut kao i da nisu u "misiji zaštite Dragana Đilasa".

"Odluku o tome kako ćemo se ponašati na sutrašnjoj sednici Skupštine grada doneće stranački organi, mi ćemo saslušati stavove Srpske napredne stranke, videćemo inicijativu o smeni gradonačelnika, zauzeti precizan stav i danas popodne ćemo razgovarati i sa svojim koalicionim partnerima (Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom)", rekao je Krkobabić gostujući na Televiziji B92.

Upitan da li PUPS može da se izjasni drugačije od SPS i Ivice Dačića, Krkobabić je rekao da PUPS odgovorno i samostalno nastupa, ali da to ne isključuje da unutar koalicije nema dogovora o bitnim pitanjima i da će uvek nastojati da te dogovore ostvare.

Izvor: Večernje novosti/Tanjug
Foto: Večernje novosti/Tanjug
Zvanično je kraj
22. Mart 2023. godine
Arhiva vesti