O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Ne kradu na izborima, nego posle"
04. Oktobar 2013. godine
Beograd -- Danas se ne krade na izborima, nego posle. Kradu tako što prave neprincipijalne koalicije, i tako kradu na najbizarniji način, kaže Zoran Živković.
Lider Nove stranke kaže da je ponosan što je učestvovao u Petom oktobru, jer je tada zaustavljeno propadanje Srbije.

"Taj pad je zaustavljen, stvoreni su uslovi da Srbija bude normalna zemlja. Ali ta šansa je korišćena samo u privih par godina. Veličina 5. oktobra je bila u tome da se stvore uslovi za bolji život svih u Srbiji", kaže Živković.

On navodi da je to bila velika pobeda, ali da ima i onih koji su bili ogorčeni, a to je bivši režim. 

"Važno je ko je bio na kojoj strani. Svi su učestvovali petog oktobra. I SPS je učestvovao, njihov predsednik je podigao vojsku na svoj narod, ali vojska je imala pameti pa je odustala od toga", kaže Živković. 

On navodi da nije više pitanje ciljeva, nego ko je sposoban da to sprovede. 

"Prve dve-tri godine od Petog oktobra bila je ozbiljna vlast koja se bavila svojim poslom. Imali smo privatizacije kojima niko ne može da prigovori. Do 2003. godine sve je čisto, provereno 200 puta. Vratili smo Srbiju u svet", kaže Živković. 

On nadovi da su demokrate potrošile sledećih osam godina

"I onda su 2012. se vratili oni koji su bili...da ne kažem kakve muve ranijeg režima. I sada smo svedoci kako se opamećuju, Dačić i Vučić, oni vide da je Evropa budućnost, vide da ne treba "šiptare" klati", kaže Živković. 

Živković navodi da se oni nisu promenili, nego ih Evropa hvali, zato što vidi da će oni rešiti kosovski problem. 

"Oni su se promenili vrlo malo, a to se zove naknadna pamet. Da li se nešto promenilo u Srbiji? Da li ima manje kriminala, da li je veći standard?", pita Živković. 

On dodaje da priznaje da se aktivnije rešava pitanje Kosova, ali da to nije dovoljno za godinu dana, i da postoje mnoge druge stvari koje su obećane. 

Govoreći o izborima na Voždovcu, on kaže da je prirodno da opozicija sarađuje, i da je on pozvao poziv svima koje vidi kao partnere, i svi su se odazvali. 

"Protiv smo trule koalicije, čiji je cilj samo da delujemo kao da smo veći. Mi smo protiv predizbornih koalciija, dok su postizborne koalicije normalne. Bolje da sačuvamo obraz, makar i ne prešli cenzus, a prećićemo. Bolje nego da ulazimo kao mačka u džaku", kaže Živković i dodaje da će na izbore u Voždovcu izaći sami. 

Govoreći o republičkim i gradskim izborima, on navodi da se izbori u ovom slučaju raspisuju samo da bi se kapitalizovao neki rejting. 

Govoreći o svojim privatnim investicijama i poslovima, on navodi da je "hiljade inspekcija prošlo kroz moje poslovanje, od Miloševića do sad, i naravno da nema ničega". 

On dodaje da kada bude ponovo bio poslanik, da neće raditi nikakve poslove, "ni tajno, ni javno".

Izvor: B92
Foto izvor: B92/Beta
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti