O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Realno je da Srbija do 2020. godine uđe u EU!
23. Oktobar 2013. godine
- Pregovori zahtevaju rok koji ne može da se skrati, ali ako sprovedete reforme i primenite ih i ako postoji dijalog sa građanima, kako bi oni razumeli proces, ako se svi ti uslovi ispune, rok do 2020. mogao bi da se ispuni - kaže ambasador Francuske
Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa-Gzavije Denio izjavio je da je mogućnost da Srbija do 2020. uđe u Evropsku uniju realna ukoliko vlasti budu dobro radile.

- To je realističan cilj, ukoliko dobro radite. Srbija je pokazala da može dobro i brzo da se radi kada postoji dobra volja – rekao je Denio, i naveo kao primer odgovaranje na Upitnik EU o sprovedenim reformama kojim je Srbija “tada potukla sve rekorde”.

Denio je to izjavio u francuskoj rezidenciji na potpisivanju konvencije o partnerstvu Francuske ambasade i koalicije “prEUgovor”, koju čini šest srpskih nevladinih organizacija.

- Pregovori zahtevaju rok koji ne može da se skrati, ali ako sprovedete reforme i primenite ih i postoji dijalog sa građanima kako bi oni razumeli proces, ako se svi ti uslovi ispune, rok do 2020. mogao bi da se ispuni – rekao je francuski ambasador.

Izvor: Telegraf/Beta
Foto: Telegraf/Tanjug, Filip Krainčanić
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti