O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Đilas, Antić i Čović u trci za Beograd
10. Decembar 2013. godine
Nebojša Čović, član Privremenog veća u Beogradu, izjavio je da bi prihvatio ponudu Srpske napredne stranke da bude kandidat za gradonačelnika. Za prvog čoveka prestonice kandidovaće se još Dragan Đilas iz Demokratske stranke i Aleksandar Antić iz SPS.
Dragan Đilas, Aleksandar Antić i Nebojša Čović
Ukoliko ga SNS kandiduje za gradonačelnika Beograda, Nebojša Čović bi po drugi put mogao da dobije priliku da vodi glavni grad. On je pre dva dana izjavio da bi taj predlog možda prihvatio ako mu tako nešto ponude naprednjaci.  

- Još nismo razgovarali da li ću biti predlog SNS za mesto gradonačelnika, ali ako bude tog predloga, možda ga neću odbiti - rekao je Čović.  

Kako je “Blic” ranije pisao, lider naprednjaka Aleksandar Vučić odlučio je da za prvog čoveka stranke postavi nestranačku ličnost, što je jednom prilikom najavio i na sednici predsedništva stranke. Ipak, nije isključeno da naprednjaci u kampanju ne uđu samo sa jednim kandidatom, već sa timom ljudi koji bi posle izbora mogli da vode Beograd.  

Nešto ranije kandidature za prvog čoveka prestonice istakli su lider DS Dragan Đilas i predsednik Gradskog odbora SPS u Beogradu Aleksandar Antić. Đilas je poslednjih pet godina proveo u fotelji gradonačelnika Beograda, a ovo će biti treća njegova kandidatura za tu poziciju. 
 
Na beogradskim izborima URS će izaći u koaliciji sa nedavno formiranom Beogradskom inicijativom. U ovom savezu kažu da još nisu odlučili koga će kandidovati za gradonačelnika Beograda.  
 


Đilas: Spremaju smene sekretara

Lider DS Dragan Đilas izjavio je da Privremeno veće priprema razrešenje 13 gradskih sekretara i ocenio da njihova smena nije u nadležnosti organa koji privremeno upravlja gradom, kao i da je to pokušaj preuzimanja vlasti bez izbora. On je naveo da su među njima i oni koji nisu članovi nijedne stranke.
- Ukoliko oni budu smenjeni, nema opravdanja da Tatjana Pašić u tom slučaju ostane članica Privremenog veća - naveo je Đilas. Izvor: Blic
Foto: Blic/RAS
N.L.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti