O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Prirodno je da SNS ima premijera"
18. Decembar 2013. godine
Beograd -- Lider URS Mlađan Dinkić smatra da će SNS uskoro raspisati i parlamentarne izbore, jer nije prirodno da stranka koja ima najveću podršku građana nema premijera.
Komentarišući rezultate koje je URS ostvario na izborima na Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu, Dinkić je rekao da su za loš rezultat u Beogradu sami krivi, i da će doći do promena.

Na mesto predsednika gradskog odbora postaviće Suzanu Grubješić, a za njenog potpredsednika Miroslava Čučkovića. Na taj način najavio je povratak, kako je rekao, "našoj politici". 

Predsednik URS-a veruje da će posle nedeljnih izbora, SNS uskoro raspisati i parlamentarne izbore, jer, kako kaže, nije prirodno da stranka koja ima najveću podršku građana nema svog premijera. 

Dinkić, iako je zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nije prisustvovao sastanku predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i princa prestolonaslednika Muhameda bin Zajeda. 

On smatra da su tako odlučili predsednikovi savetnici, a kaže i da to nije prvi put da on učestvuje u sklapanju poslova, a kada dođe do "slikanja", njega ne zovu. 

Prema Dinkićevim rečima, investicije mogu da promene trenutnu sliku Srbije, kao što je to "Etihad" uspeo sa "JAT-om". 

Predsednik URS-a kritikovao je rad ministra privrede Saše Radulovića, i smatra da je ovo loš kurs Vlade, jer se štedi na poljoprivredi. "Na taj način neće biti povećan bruto društveni proizvod Srbije sledeće godine", tvrdi Dinkić. 

Smatra pogrešnim i to što je Vlada odustala od podsticaja za strane ulagače. Zbog toga, kako kaže, u vreme krize strani privrednici odlaze u druge zemlje. Kao još jedan loš potez Vlade vidi i odluku da ukine fond za razvoj SIEPA. 

Vest o tome da će pregovori sa Evropskom unijom početi 21. januara, Dinkić ocenjuje kao dobru, ali ne misli da je to nešto sjajno, jer će, kako kaže, Srbija u najboljem slučaju u Evropsku uniju ući tek 2020. godine, a do tada ima puno toga da se uradi. 

Veruje i da je Srbija u lošijoj situaciji u odnosu na države koje su ranije pristupile Uniji, jer više nema pretpristupnih fondova kao ranije, a i sama Evropska unija je u velikoj krizi. 

"Srbija neće živeti bolje 2015. godine, kao što je najavio ministar finansija Lazar Krstić, ako Srbija sledeće godine ne vrati dve i po milijarde duga od kredita", tvrdi Dinkić.

Izvor: B92/RTS
Foto: B92/Tanjug, arhiva
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti