O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: Mislite li da sam ja budala?
23. Decembar 2013. godine
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da vanredni parlamentarni izbori nisu tema i da Vlada Srbije, iako nije idealna, dobro funkcioniše i poručio da je dobijanjem datuma za početak pregovora s Evropskom unijom načinjen “istorijski korak”.
Ni Vučić nije naivan: Dačić
“Da li mislite da će neko u izborima da ide da se propagira, a da ću ja da idem da se rukujem s Tačijem? Mislite da sam ja budala i da ću da radim nepopularne poteze u izborima i je l‘ mislite da je Aleksandar Vučić lud da će ekonomske reforme koje su veoma teške i bolne da radi usred izborne kampanje? Pa nismo mi baš toliko politički naivni”, poručio je Dačić gostujući na TV „Pink“.


Na pitanje da prokomentariše najavu Vučića da će do Božića doneti odluku o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Dačić je odgovorio: ”Pa neka donese. Izbori nisu tema u našim svakodnevnim razgovorima. Tema su rezultati. Mi smo postigli najveći uspeh u poslednjoj deceniji”. On je ukazao na to da će morati da se upamti to što je tokom ove vlade Srbija dobila datum za otpočinjanje pregovora sa EU i dodao da je demokratska vlada 12 godina “lagala i obećavala ‚evo sledeće godine ćemo u EU‘”.

“Možda treba da se vidi da li treba da se nastavi u ovom sastavu vlade, ali neka nam se kaže šta je to smetnja daljem razvoju Srbije”, kazao je Dačić.
Na pitanje da li je to možda premijersko mesto, Dačić je odgovorio da je Vučić rekao da njih dvojica dobro sarađuju i da to nije tema.

“Tema može da bude da li smo nešto loše uradili, da li smo pogrešili. Pre nego što neko kaže da idemo na izbore, treba da kaže šta ne valja i u tom smislu ovo nije moja vlada, već vlada SNS i SPS-PUPS-JS. Svi oni koji govore o izborima, što je legitimno, prvo bi trebalo da istaknu rezultate rada ove vlade”, smatra Dačić.
On je dodao i da sa Vučićem ima odličnu saradnju, da se nijedna odluka ne donosi, a da međusobno ne postignu saglasnost o njoj. Kao najveći politički izazov u ovoj godini Dačić je istakao dogovor sa Prištinom i dodao da 2013. godina “nije bila lošija nego 2012.”

Izvor: Alo!
Foto: Alo!/Beta
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti