O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Novi medijski zakoni u 2014."
24. Decembar 2013. godine
Beograd -- Srbija bi tokom 2014. trebalo da dobije novi set medijskih zakona - o javnom informisanju, javnim medijskim servisima i elektronskim medijima, kaže Mirković.
Saša Mirković
Saša Mirković, pomoćnik ministra kulture i informisanje, na okruglom stolu u organizaciji ANEM-a o medijskoj sceni, rekao je da je danas stigao pozitivan komentar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija na nacrt zakona o javnom informisanju.

Prema njegovim rečima, sada se očekuje komentar Ministarstva finansija kao i pravosuđa, takođe i Sekretarijata za zakonodavstvo, da bi se zatim, preko vladine Kancelarije za evropske integracije, zatražilo završno mišljenje iz Brisela. 

Što pre stignu sva mišljenja, brže će nacrt ovog zakona stići pred vladu, a zatim predlog pred poslanike, rekao je Mirković. 

Mirković je rekao i da se ubrzano radi na nacrtu zakona o javnim medijskim servisima i zakona o elektronskim medijima, objasnivši da je namera da se oni do Nove godine pošalju na desetak adresa na razmatranje, kako bi onda ti odgovori stigli odmah posle praznika. 

Mirković je, govoreći o poglavlju 10, koje obuhvata medije i informaciono društvo, rekao da je prvi skrining planiran za maj, a zatim bilateralni za jul, te da se nada da će skriningom biti obuhvaćena pomenuta tri nova zakona, što bi omogućilo još moderniji pravni okvir. 

Takođe je podsetio da je objavljen konkurs za projekte koje će Ministarstvo finansirati tokom 2014. i on očekuje da će 2015. koncept projektnog finansiranja biti preovlađujući.

Izvor: B92/Tanjug
Foto: B92/Beta, arhiva
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti