O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Udovičić pokreće inicijativu: Više fizičkog u školama
27. Decembar 2013. godine
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je večeras da će zajedno sa Ministarstvom prosvete pokrenuti inicijativu da se u nastavi osnovnih i srednjih škola u Srbiji poveća fond časova fizičkog vaspitanja.
- Naravno da ćemo pokrenuti akciju ne samo vraćanja fizičkog u nastavu već i vannastavne aktivnosti - rekao je Udovičić, odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije.

On je rekao da se Srbija suočava sa ozbiljnim problemom i prvi put se izlazi u javnost sa rezultatima istraživanja o fizičkom zdravlju i deformitetima kod dece.
- Želimo da "inficiramo" decu i roditelje da se bave sportom - rekao je ministar i predočio da je cilj da se edukuju stariji da podstaknu decu da se bave sportom.

Naravno da moramo da im omogućimo i gde će da se bave sportom uz povećanje fizičke kulture, dodao je on.

Odgovarajući na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Petra Petrović, koji je ukazao da je fizičko danas zastupljeno tek sa dva časa nedeljno, Udovičić je rekao da je teško da precizira da li je moguće da to zaživi već od sledećeg polugodišta.

Prema njegovim rečima Ministarstvo je pokrenulo dve akcije: "Šta treniraš?" Sport u škole da edukujemo roditelje i podstaknemo decu da se bave sportom da bi razvijali motoričke sposobnosti i mlade da bi brinuli o svom fizičkom sazrevanju.

Udovičić je napomenuo da je sa ministrom prosvete Tomislavom Jovanovićem već razgovarao kako da se rešava ovaj objektivan problem i ocenio da je ulaganje u obrazovanje, najisplativije.

Takođe, Udovičić je naglasio da će se nastaviti ulaganja u rekreativni sport.
Nisam za to da se pomažu klubovi, već da se prave tereni da se mladi rekreativno bave sportom, rekao je on istakavši da su za to ove godine raspodeljena sredstva za to, a da su mnogi tereni započeti, ali da je izgradnja stala.

Izvor: Blic/FoNet
Foto: Blic/Beta
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti