O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nadam se da će biti parade!
10. Januar 2014. godine
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uspeti da se izbori sa kriminalom i korupcijom, napominjući da najveći problem leži u tome kako promeniti samu svest Srba.
LGBT zastava
“Najveći problem nije hoćemo li imati para ili ne, hoćemo li moći da se izborimo sa korupcijom i kriminalom, ma koliko to bilo teško - hoćemo. Naš najveći problem je kako Srbe da promenimo, kako da menjamo sopstvenu svest, kako da imamo drugačiji pristup životnim problemima”, rekao je Aleksandar Vučić književniku Svetislavu Basari u intervjuu za „Novi magazin“, koji će prikazati TV „Nova“.

Vučić je dodao da bi bilo dobro da srpski narod, ma gde da živi, razume da samo snažna srpska država može da štiti i zastupa njegove interese.

“A da li je to uvek bilo u prošlosti? Mogao bih sa vama da se složim da nije, a nadam se da u budućnosti hoće”, kaže Vučić, odgovarajući na Basarinu opasku “da legitimni interesi srpskog naroda nisu uvek interesi srpske države”.

Basara i Vučić su saglasni i da pristupanje Srbije Evropskoj uniji ne znači gubitak identiteta, ali nemaju isti stav i o uticaju neformalnh grupa pojedinaca, a pre svega SPC, na državne odluke. Vučić je izazio nadu da će „Povorka ponosa“ biti održana ove godine uz uverenje da je pred nama vreme stišavanja tenzija.

U intervjuu Vučić objašnjava koji su to “orkani zdesna i sleva” koji duvaju protiv njega i dodaje da sem njih i u njegovom okruženju “postoje ljudi koji se tobože slažu sa mnom i koji danas govore da su veliki prijatelji, a u stvari bi takođe želeli da sve bude drugačije ili da se sve vrati u stare okvire”.

Izvor: Alo!
Foto: Alo!/Fonet/EPA
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti