O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kacin pozdravio napredak Srbije
16. Januar 2014. godine
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin je tokom današnje plenarne rasprave o njegovom izveštaju o Srbiji pozdravio napredak Srbije u proteklom periodu i pozdravio održavanje prve EU-Srbija međuvladine konferencije koja je predviđena za utorak 21. januar.
Jelko Kacin
Kako se navodi u saopštenju Kacinovog portparola, Kacin je pozdravio "proaktivan stav u borbi protiv korupcije, za koju je u Vladi Srbije zadužen potpredsednik Aleksandar Vučić".
 
Prema njegovim rečima, suština procesa pridruživanja Evropskoj uniji leži u "punoj implementaciji reformi koje će od Srbije načiniti modernu državu vladavine prava sa jakom i reformisanom ekonomijom i modernim obrazovnim sistemom".
 
- To je u interesu svih građana Srbije koji će prepoznati prve rezultate i pre samog članstva - navodi se u saopštenju.
 
Kacin je takođe ocenio da je "Srbija od regionalnog destabilizatora postala lider integracija od kada je premijer Dačić ispružio ruku svom kolegi Hašimu Tačiju u dijalogu" koji je doveo do briselskog sporazuma u aprilu.
 
 Time je Srbija otvorila put za punu normalizaciju odnosa sa Kosovom. Iako predstoji još puno posla na ovom planu, prvi i najteži korak je načinjen - naveo je Kacin.

Izvor: Blic/Beta
Foto: Blic/AP
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti