O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nikolić: Vreme je da Vučić bude premijer
30. Januar 2014. godine
SNS je odlučujuća snaga koja je državi i društvu nedostajala. Sazrela je na vreme, utvrdila svoju politiku i počela da je ostvaruje, poručio predsednik Republike
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je postalo jasno da vlada u dosadašnjem sastavu više ne može dalje da funkcioniše dodavši da je rekao lideru SNS Aleksandru Vučiću da je vreme da bude premijer.

Nikolić je naglasio da je vlada obavila veliki deo posla, ali da u sastavu u kom je do sada bila više ne može da funkcioniše, jer premijer nije više onaj ko vodi ceo orkestar.

"Nekako mi je postalo jasno da premijer nije onaj ko vodi ceo orkestar, a od orkestra se stvaraju manji koji sviraju svako svoju deonicu, a potom su pojedini ministru počeli da iskaču", rekao je Nikolić.

Predsednik je objasnio da na početku sastanka sa premijerom i prvim potpredsednikom vlade Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem nisu svi bili za raspisivanje izbora, ali da su se prilikom rastanka svi saglasili da se na izbore ide.

"Kada smo se rastali niko nije bio protiv izbora" rekao je predsednik Srbije.

On je, na pitanje ko je bio protiv izbora, rekao da su svi izneli argumente i da su razlozi za izlazak na izbore prevagnuli.

"Zaista argumentacija da se ide na izbore je bila prevelika" kazao je Nikolić.

Ukazujući da je predsednik svih građana, Nikolić je ipak rekao da mu nisu sve stranke iste i da će na vanrednim parlamentarnim izborima "navijati da pobedi Srpska napredna stranka".

On je objasnio da je bio kandidat SNS na predsedničkim izborima i da misli da je "to odlučujuća snaga koja je državi i društvu nedostajala" napominjući da je "na vreme formirana, sazrela i da je na vreme utvrdila svoju politiku i počela da je ostvaruje".

Nikolić je naveo i da će SNS bez obzira ko će mu biti koalicioni partner imati 150 mandata.

Govoreći o evrointegracijama, Nikolić je rekao da će pregovori o pridruživanju sa EU trajati dugo.

"Trajaće. Ne zanosim se time da ću biti predsednik kad uđemo u EU - daj bože, ali mislim da će trajati duže i neka traju i ispunjavaćemo ono što je normalno i što možemo", rekao je Nikolić.

On je priznao da će se Srbija naći i pred teškim pitanjima koja će morati da rešava a za koja mislim da nije još spremna.

Nikolić je precizirao da pre svega misli na otvaranje za uvoz poljoprivrednih proizvoda iz EU, za šta srpski seljak nije spreman, jer Srbija ne može da da toliko subvencija kao što dobijaju poljoprivrednici u Uniji, potom vlasništvo nad zemljom i slobodno tržište sa Ruskom Federacijom.

Govoreći o bivšem ministru Saši Raduloviću, Nikolić je rekao da je sa njim imao dva problema u vezi sa Vršačkim vinogradima i kada je saznao od firme "Mišelin"da Radulović ne želi da potpiše već dogovoreni ugovor.

Nikolić je rekao da je zbog takvih stvari morao da reaguje i pita Vučića i ministre licno o čemu se radi.

Osvrćući se na obeležavanje 100 godina od početka Prvog svetskog rata, Nikolić je rekao da je od vlade tražio da na vreme krene sa pripremama i organizacijom obeležavanja, ali da još ne zna kako će to tačno da izgleda.

"Raduje me što su u Banjaluka i Beograd odredili zajedničko predsedavanje", rekao je Nikolić.

On je podsetio da je pozvan na obeležavanje 100 godina od početka Velikog rata od strane Francuske i Belgije, ali da su u Francusku pozvani i "predstavnici kosovske vojske" i da će prilikom posete toj zemlji u maju reći da u tom slučaju neće prisustvovati obeležavanju.

Izvor: Kurir/Tanjug
Foto: Kurir
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti