O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kurc: Želimo da Srbija što pre uđe u EU
14. Februar 2014. godine
Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc izjavio je da je njegova zemlja uvek davala podršku Srbiji i da želi da ona što pre uđe u Evropsku uniju (EU).
"Perspektiva pristupanja Uniji uvek je bila podsticaj za reforme koje treba da se izvrše u zemljama kandidatima za članstvo", rekao je Kurc za Večernje novosti i dodao da će Austrija nastaviti da podržava Srbiju na putu ka punopravnom članstvu u evropskoj porodici.
 
 - Želimo da Srbija što pre uđe u EU. Perspektiva pristupanja Uniji uvek je bila podsticaj za reforme koje treba da se izvrše u zemljama kandidatima za članstvo - rekao je Kurc za današnje "Novosti".
 
Govoreći o simbolici koja proističe iz činjenice da je Srbija počela pregovore sa Evropskom unijom na godišnjicu Prvog svetskog rata, Kurc je rekao da je zaista simbolično što se to sve poklopilo sa stogodišnjicom početka tog velikog sukoba.
 
"Zaista je simbolično to što se sve poklopilo sa stogodišnjicom početka Prvog svetskog rata. Ali, imamo jaku naklonost prema Srbiji, ne samo zbog naše istorije, već i zbog međusobne ekonomske saradnje i, takođe, zbog naših građana. Mnogo ljudi iz Srbije živi u Austriji, a takođe i dosta Austrijanaca posluje sa Srbijom", rekao je on.
 
Povodom predviđanja da bi stogodiššnjica završšetka Prvog svetskog rata mogla da se poklopi sa okončanjem pristupnih pregovora Srbije Kurc je izrazio nadu da će Srbija biti deo EU što je pre moguće.

Izvor: Blic/Beta
Foto: Blic
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti