O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vozačima za osam dana nije naplaćeno 32 miliona dinara kazni
Saobraćajne policajce u kontrolama već osam dana izluđuju vozači jer znaju da ne mogu da dobiju mandatnu kaznu.
 
Reporteri “Blica” zatekli su dvojicu saobraćajnih policajaca na kružnom toku Slavija.
 
- Pogledaj! Ovaj nije upalio svetla - reče policajac i zaustavi “mercedes”.
 
- Gospodine, upalite oborena svetla. Danas ste upozoreni, ali u subotu ćemo vas kazniti mandatno ako ponovite isti prekršaj - rekao je saobraćajac i vratio vozaču dokumenta.
 
Saobraćajci navode da su vozači vrlo brzo saznali da saobraćajna policija od 21. februara do večeras u ponoć ne može da napiše mandatnu kaznu jer su joj oduzeti zapisnici. Oni su ostali bez zapisnika zbog loše organizacije prelaska sa starog na novi Zakon o prekršajima, pa policija za manje prestupe (nevezivanja pojasa ili upotreba telefona) može samo da opominje.
 
- Malopre sam zaustavio vozača koji nije vezao pojas. Samo što sam mu rekao “dobar dan”, on mi se narugao rečima - što si me zaustavio kad ne možeš ništa da mi napišeš. On je bio deseti koji se tako ponašao. Primorani smo ovih osam dana da bezobraznim vozačima tražimo druge propuste koje ne spadaju u mandatne kazne - priča saobraćajac sa Slavije.
 
On kaže da od bezobraznih vozača onda traži da pokažu opremu ili ukoliko postoji i najmanja sumnja, šalje automobil na vanredni tehnički pregled.

Izvor: Blic
Foto: Blic/A. Stanković
B. V.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti