O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Hoćemo u Evropsku uniju, ali ne kao poniženi narod!
03. Mart 2014. godine
"Ja sam jedan od vas, i to nemojte nikada da zaboravite! Znam i da zapevam, mada neki kažu da to ne treba da radim, ali mi smo narodna koalicija", poručio je Ivica Dačić, nosilac liste SPS-PUPS-JS na izbornoj konvenciji u beogradskoj Kombank areni.
Premijer se osvrnuo na nekoliko tema, od činjenice da Republika Srpska ne bi postojala da nije bilo Slobodana Miloševića, pa do činjenice da je predvodio vladu koja je "ostvarila san o EU koji oni koji su o tome godinama pričali nisu". Dačić je istakao da on i koalicija oko njega neće podržati reforme koje su protiv naroda koji je "očajan, ljut i osiromašen".

"Reforme su potrebne za ljude, a ne protiv njih. Nemamo mi druge da štitimo osim onih koji žive od svog rada", izjavio je lider socijalista.

Dačić je poručio i da će prekinuti egzodus mladih iz Srbije.

"Dajem garancije da će ovo biti zemlja kojom će se mladi ljudi ponositi, da će moći da se zaposle, da žive i rade. Garantujem da će Srbija ići ka EU, ali upozoravam članice da to što Srbija želi u Evropu ne znači da neko treba da se igra i ponižava je", istakao je Dačić.

"Ali, ne želimo da dozvolimo da građani Srbije budu žrtve našeg puta u EU. Nismo se borili da se u Srbiji donose antievropski zakoni o radu koji prave socijalne slučajeve. Takođe, nisam pregovarao u Briselu da bih pomogao Hašimu Tačiju, koga bih najradije uhapsio zbog onoga što je radio Srbima, ali odgovoran odnos podrazumeva donošenje hrabrih odluka, izjavio je Dačić i naveo da je od supruge Olivera Ivanovića dobio informaciju da je on smeštn u ćeliju sa Albancem, zbog čega je upozorio međunarodnu zajednicu i Albance da ne zloupotrebvljavaju konstruktivnost Srbije.

"Izgleda da neki misle da je to naša slabost, ali nije. A ako stvarno žele da pokažemo našu snagu, mi smo spremni, ali daj bože da se nikada više ne desi. Ne provocirajte Srbiju", poručio je Dačić, ističući da je njegova politika jasna - Jednaka šansa za sve ljude, Srbija bez kriminala i korupcije i ravnopravno članstvo u EU!

Izvor: Press Online/Naše novine
Foto: Press Online
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti