O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Šta bi Tadić radio u novoj Vladi?
09. Mart 2014. godine
Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić izjavio je da bi za njegovu partiju na izborima 16. marta dobar rezultat bio onaj koji bi omogućio toj stranci da utiče na promenu ustavnog poretka, nove investicije i radna mesta.
Vučić nema sa kim da obavi reforme, kaže Tadić
Prioriteti za NDS, ako uđe u vladu, biće i reforma zdravstva i obrazovnog sistema, rekao je bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke (DS).

 "Ako uđemo u vladu, prioriteti će biti razvojni resursi društva - obrazovanje, nauka, zdravstvo, kultura, ekonomija i razvoj infrastrukture. Ne znači da ću ja biti ministar, ali ću ljudima koji će ispred NDS, nadam se, biti u vladi pomoći da završe posao", rekao je Tadić.

Upitan da li će birači nagraditi ili kazniti njegov izlazak iz Demokratske stranke, on je rekao da to nije odlučujuće za uspeh na izborima, već plan razvoja zemlje koji građanima predlaže.


"Danas ćemo na izborima, ako se oduči pogrešno, svi platiti ceh - svaki građanin u našoj zemlji nedostatkom poslova, jer je trend koji sada imamo jako loš i može da ugrozi stabilnost društva u naredne četiri godine. O tome se radi na ovim izborima i građani će se prema tome opredeljivati, a ne prema činjenici da li sam izašao ili ne iz DS-a", rekao je Tadić.

On je istakao ulogu opozicije u naredne četiri godine za razvoj zemlje i naveo da će zemlja ekonomski propasti ukoliko se u Srbiji posle izbora ne uspostavi nova kultura političkih odnosa, uz svest o zajedničkom cilju.
 

"Bez jake opozicije ne možemo da imamo razvoj. Mi u prethodne dve godine nemamo nikakvu opoziciju i zato je vlast tako jaka. Zbog toga se i vraćam, da bi osporio snagu vlasti i istovremeno pojačao snagu političkog mišljenja sa opozicione strane", dodao je Tadić.

Prema njegovim rečima, građani moraju da budu svesni da će živeti onako kako budu odlučili 16. marta. "Moramo da menjamo politički sistem, izvršimo reforme u domenu zdravstva, obrazovanja, i na taj način ćemo imati više šanse da dovedemo investitore", istakao je Tadić.

On je ocenio da aktuelna vlada to ne može da uradi, jer, između ostalog, nema ljudski potencijal, dok je pretodna vlada u vreme ekonomske krize i dosta lošijih uslova uspela da dovede Fijat, Boš, Simens i druge kompanije.

"Okolnosti u kojima smo 2012. godine doveli 2,2 milijarde evra investicija, a ne mnogo manje i prethodnih godina kad smo bili u vladi, bile su desetinama puta gore nego što su danas. U novim okolnostima mogli bi mnogo više da postignemo", naveo je Tadić.

Izvor: Vesti Online
Foto; Vesti Online
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti