O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Najbolji rezultat u 25 godina izbora
17. Mart 2014. godine
Predsednik SNS Aleksandar Vučić građanima se zahvalio na ogromnom poverenju koje je pruženo njemu i njegovoj stranci. Nova vlada do 1. maja, kaže budući mandatar.
"Hvala vam na ogromnom poverenju koji ste pružili našoj listi, na ogromnoj snazi koju ste nam dali. Hvala i vama članovima SNS i koalicionim prijateljima koji su se izborili za najbolji rezultat u 25 godina", rekao je Vučić.

On je čestitao i političkim protivnicima na rezultatima koji su ostvarili:

"Spremni smo da mnogima pružimo ruku, da razgovaramo da sarađujemo. Ni jednog trenutka nikog nećemo nipodaštavati zbog rezultata koji su ostvarili. Želimo da čujemo njihove ideje i šta je dobro što zajedno možemo da uradimo. Spremni smo na dijalog sa svim relevantnim političkim partijama", rekao je Vučić i dodao da je ipak najvažnije je partnerstvo sa građanima Srbije.

"Pred nama su teške reforme, ali Srbija ima budućnosti njena deca će živeti u budućnosti bolje nego danas. Nećemo do toga doći lako, ali građani su prepoznali veliku priliku da možemo da budemo mudri, da možemo da budemo hrabri, drugačiji, da radimo više. Srbija će nastaviti svoj EU put, sarađivaće sa Rusima, Kinezima i dr. Nastavićemo borbu protiv korupcije, a naša lista će imati nedvosmislenu većinu", rekao je Vučić.

On je rekao da je glavni zadatak buduće vlade borba protiv nezaposlenosti, a ona će se dramatično smanjiti već na polovini mandata nove vlade.

Vučić je najavio i da će narednih dana biti predstavljen plan i program nove vlade.

"Zahvalniost i vama iz rukovodstva SNS. Želim da kažem da mnogi ljudi gotovo niko ne dočekaju ovakav dan, koji sam ja dočekao. Dočekao sam da imamo najviše glasova u istoriji višepartijskog sistema. Zato ću se truditi da radim još više, još bolje, a sve štro budemo radili radićemo u interesu građana Srbije", rekao je Vučić.

On je naglasio da SNS ima oko 40 poslanika više nego što je potrebno za formiranje vlade, pošto će imati najmanje 160 mandata u parlamentu.  "Očekujemo da će se i formiranje vlade završiti pre 1. maja".

Vučić je rekao da će i pored toga što je SNS ostvario ubedljivu pobedu razgovarati  sa svim političkim partnerima koji to žele o formiranju nove vlade u kojoj će, kako je rekao, biti mesta i za nestranačke ličnosti, ali i predstavnike drugih partija.

"Zahvalan sam građanima Srbije što ne zavisimo od bilo kakve matematike i zato što nemamo iza koga da se zaklanjamo i krijemo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ta stranka i na izborima u Beogradu osvojila ubedljivu pobedu od, najverovatnije, 45 ili 47 odsto.

On je rekao da je uveren da će SNS i u gradskoj vlasti moći samostalno da formira izvršnu vlast.

Upitan kada će ta stranka saopštiti ime gradonačelnika, Vučić je zamolio za strpljenje, dodavši: "Za nekoliko dana".

On se osvrnuo i na brojne kritike upućene na njegov račun u vreme predizborne kampanje i podsetio da mnogi ne veruju u projekat "Beograd na vodi".

"Hoću da kažem građanima da ćemo to da napravimo i da ćemo se svi ponositi Srbijiom onako kako sam ja danas ponosan na našu stranku".

Na pitanje novinara zbog čega nema osmeha na njegovom licu on je rekao. "Izvinite što nemam toliko osmeha, ja baš nisam čovek za to".

Na kraju izlaganja Vučić je obećao da će se boriti za Srbiju i narod više i jače neko ikad.

"Moj cilj je da Srbija živi bolje", poručio je Vučić.

Izvor: Mondo
Foto: Tanjug


Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti