O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Pišem program nove Vlade
26. Mart 2014. godine
Trenutno pišem program rada buduće Vlade Srbije i to je prioritet, rekao je za Danas Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke (SNS) i budući premijer odgovarajući na pitanje kada bi trebalo očekivati početak razgovora o novoj vladajućoj koaliciji. To je, prema pisanju Danasa, i Vučićevo objašnjenje zbog čega još nisu počele zvanične konsultacije o for...
Program na kojem lider SNS radi predstavljaće okosnicu delovanja postizborne vlasti u Srbiji i biće ponuđen eventualnim koalicionim partnerima kao osnova za početak razgovora, a sadržaće mere za reforme u svim segmentima društva, operativni plan i obavezne prve korake.

 "Bitno je da se oformi najbolji politički tim za budućnost Srbije, za šta nije dovoljna jedna stranka, ni pet, već treba da se uzmu najbolji ljudi u Srbiji", rekao je Vučić i dodao da je njegova ideja da Srbija ima najbolju moguću vladu, a ne samo uspeh jedne stranke.

Kako je ranije objašnjeno iz SNS-a, program reformi odnosiće se na sve ključne oblasti, poput obrazovanja, zdravstva i, naravno, ekonomije, gde su osnovni ciljevi smanjenje nezaposlenosti, dovođenje investitora i bolji standard građana.

Pre početka pregovora s potencijalnim koalicionim partnerima, o planu i programu rada buduće vlade izjasniće se članovi Predsedništva (najverovatnije za dva dana) i Glavnog odbora Srpske napredne stranke (za vikend), a tokom naredne nedelje krenuće razgovori o eventualnoj saradnji s drugim strankama.

Izvor: vesti-online
Foto: vesti-online
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti