O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Javna preduzeća neće biti partijski kolači"
09. April 2014. godine
Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da će nova vlada biti formirana u rekordnom roku u novijoj srpskoj političkoj istoriji i da neće biti sastavljena samo od jedne stranke.
Vučić je istakao da će vlada biti formirana u roku od 30 dana od proglašenja konačnih rezultata, što pokazuje da su neki drugi prioriteti ključni za zemlju.

"Nećemo biti sami u vladi, želimo da prihvatimo pametne ideje i želimo drugačiju Srbiju. Radićemo za buduće generacije", izjavio je Vučić za RTS.

Prema njegovim rečima, ključno za formiranje vlade biće plan. "Mislim da ćemo prvi put imati pravi plan i viziju srpske ekonomije i budućnosti, nećemo ni jednu brojku iz finansija da krijemo", dodao je potpredsednik Vlade u ostavci.

Prema njegovim rečima, u Srbiji se promenilo mnogo toga. "Nekada je najvažnije bilo ko će gde i s kim da zauzme fotelju, koje pozicije u preduzećima i upravim odborima. Danas se više o tome u Srbiji ne govori", podvukao je lider SNS-a.

Vučić je naveo da je prethodna vlada beležila dobre rezulate u spoljnoj politici i borbi protiv korupcije i učinila velike korake na putu ka EU.

On je rekao da SNS želi da ima što veću podršku, ali ne da bude vlast osiona i moćna, već da ujedini Srbiju i ujedini kompletnu javnost.

Govoreći o sastavu nove vlade, Vučić je rekao da će je činiti stručni ljudi i naveo da bi voleo da Lazar Krstić ostane na čelu Ministarstva finansija. Prema njegovim rečima, javnim preduzećima ubuduće neće upravljati politika i dodao da više neće biti "partijskih kolača".

"Neka sve partije, neka SNS zaboravi da mogu da utiču na postavljanje direktora javnog preduzeća", istakao je Vučić.

Na pitanje da li će do juna uspeti da budu rešene nesuglasice o donošenju novog zakona o radu sa nezadovoljnim poslodavcima i sindikatima, Vučić je odgovorio: "Nadam se, a ne verujem". "Razgovaramo sa sindikatima, želimo da razgovaramo sa njima. Ne donosimo ništa protiv nikoga, već za dobrobit zemlje", naveo je lider SNS-a.

Izvor: vesti-online.com
Foto: vesti-online.com

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti