O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Srbija se ne meša u Krimsku krizu
11. April 2014. godine
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je juče u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom da Srbija i dalje stoji na poziciji neutralnosti u odnosu na situaciju u Ukrajini, dok je Čepurin rekao da Rusija ceni prijateljstvo i principijelan stav Srbije.
Čepurin i Nikolić | Foto: Nenad Đorđević
 - Naše iskreno i odano prijateljstvo sa Ruskom Federacijom i moje lično poštovanje prema predsedniku Putinu ostaje neupitno - istakao je Nikolić. On je izrazio nadu da će se situacija rešiti na miran način kroz dijalog i kompromis.

- Rusija je zauzela odlučan stav da zaštiti svoje sugrađane i svoj interes i smatram da treba da ostane na putu da se problem reši diplomatskim putem, kroz dijalog - istakao je Nikolić.

Srpski predstavnici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope bili su uzdržani prilikom izglasavanja rezolucije o situaciji u Ukrajini. Rezolucija u kojoj se ocenjuje da je „takozvani referendum na Krimu bio neustavan“ usvojena je sa 154 glasa za, 26 protiv i 14 uzdržanih. U rezoluciji se navodi da Savet Evrope ne priznaje „rusko ilegalno pripajanje Krima“.

Izvor: Alo
Foto: Alo

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti