O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Reforme će da bole, svi će biti ljuti!
16. April 2014. godine
Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zatražio je juče i od Glavnog odbora svoje partije podršku za teške i bolne reforme kako Srbija ne bi doživela grčki scenario i upozorio da će zbog planiranih mera svi biti ljuti.
Neću grčki scenario u Srbiji: Vučić pred GO SNS-a | Foto: Đorđe Kojadinović
On je rekao da će Savez vojvođanskih Mađara biti deo vladajuće koalicije i da očekuje da će i socijalisti odlučiti da učestvuju u novoj vladi. Nova demokratska stranka, kako je objasnio u uvodnom obraćanju GO, poručila je da neće ući u vladu sa SPS-om i da sa njima više nije ni razgovarao.

Budući premijer je priznao da u maloj vladi neće biti mnogo mesta za SNS, ali napomenuo je i da će biti mnogo drugih mesta na kojima će naprednjaci svojim radom i trudom moći da doprinesu poboljšanju stanja u Srbiji.
- Vlada će imati 17 članova, biće mala i efikasna, a o svemu ću vas obavestiti 25. aprila. U maloj vladi neće biti mnogo mesta za ljude iz SNS-a, ali nam priče izokola kako bi to moglo bolje i drugačije, neće pomoći - rekao je Vučić.

On je uputio dosta kritika i na javni sektor, pa se, kao i pred rekonstrukciju vlade, obrušio na „isprazna putovanja po svetu”, „debele dnevnice”, velike plate, javna preduzeća, rotaciona svetla i ostale boljke države.

- Nismo uspeli da izguramo priču o rotacionim svetlima zato što ih u Srbiji svi imaju. To više neće biti moguće. Samo pet automobila će imati, a svi ostali će ići kao obični građani. Nisam znao da i oni što nam sole pamet iz raznih institucija, imaju “audije” i rotaciona svetla i svi uživaju. E, mi smo krivi, ali krivi su i oni. Pa kad se nama budu smanjivale plate, smanjiće se i njima, pa da vidimo - poručio je Vučić.

Posle Vučićevog govora, sednica GO SNS-a bila je zatvorena za javnost i trajala je dva sata. Iako se spekuliše da u SNS-u ima i nezadovoljnih zbog nestranačkih ličnosti u vladi, juče niko nije iznosio takve zamerke. Kako saznajemo, na sednici nisu pominjana konkretna imena budućih ministara koja će biti saopštena na sledećoj sednici GO 25. aprila.


Vučić: Vešajte me na Terazijama, ali ne dam narodne pare neradnicima!


Lider SNS-a juče je naveo da je prosečno radno vreme u javnim preduzećima dva i po sata, a da, između ostalog, u MUP-u ima 750 ljudi koji dođu na posao na po sat vremena, a primaju po 150.000 dinara samo zato jer rade u sindikatima.
- Koja bre to zemlja može da izdrži? Vešajte me na Terazijama, ali ja ne dam više narodne pare. Država nije krava muzara. Zato što smo izabrani da štitimo narodne pare. I kažem narodu, svi koje vidite na ulici, policija i svi mi, vaši smo, narod nas plaća i treba da zahteva najveći mogući profesionalizam. I zato ima da se radi. Najmanje osam sati dnevno - naglasio je Vučić.


Izvor: Alo
Foto: Kurir
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti