O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Srbija ima novu skupštinu
17. April 2014. godine
Beograd - Sednica Skupštine Srbija okončana je nakon verifikacije mandata svih 250 poslanika. Nova sednica Skupštine Srbije zakazana je za 23. april u 10 časova
Nove poslanike, koji će u naredne četiri godine zastupati interese građana u najvišem zakonodavnom telu i donositi zakone, na ulazu u zgradu republičkog parlamenta, dočekali su gardisti Vojske Srbije, a u samoj skupštini je hor Akademsko-kulutrno umetničkog društva "Lola" na početku sednice izveo i državnu himnu "Bože pravde". U sali je danas bilo prisutno 245 poslanika

Posle verifikacije mandata, poslanici su položili zakletvu, čiji tekst glasi:

"Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi".

U parlament su stigli ministari u tehničkoj vladi - ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vilin, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, nekadašnji ministar prosvete Žarko Obradović, državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, lider DS Dragan Đilas, doskorašnji šef poslanika SNS Zoran Babić...

Među prvima su u najviše zakonodavno telo pristigli i najmlađi poslanici, među kojima poslanica DS Jovana Jovanović i predstavnik SNS Aleksandar Jovičić, a novinarske ekipe već biraju novu najlepšu poslanicu.

Budući da se konstituisanje Skupštine poklopilo sa rođendanom dosadašnjeg šefa poslanika SNS Zorana Babića, koji u skupštinskim kuloarima slovi i za jednog od mogućih budućih predsednika parlamenta, on je skupštinske izveštače častio tortom i sokovima.

U parlament je stigao i dosadašnji premijer i lider SPS Ivica Dačića, koga su mediji već videli kao novog šefa diplomatije, a novinare koji su mu odmah prišli, pozdravio je sa "Haj" (Hi).

Za nove poslanike, koji do sada nisu sedeli u skupštinskim klupama, pripremljeno je uputstvo za korišćenje sistema u velikoj sali i kako da očitaju karticu, prijave se za diskusiju ili glasaju.

Izvor: Blic
Foto: BlicPreminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti