O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
ER SRBIJA LETI ZA AMERIKU
05. Maj 2014. godine
Rukovodstvo u Er Srbiji fenomenalno radi posao... O kakvim je stručnjacima reč najbolje govori i podatak da smo u Etihadu zaposlili oko 300 stručnjaka, kabinskog osoblja upravo iz Srbije, kaže predsednik kompanije Džejms Hogan
ABU DABI - Er Srbija će direktno leteti ka SAD krajem sledeće ili početkom 2016. godine, a prva linija će biti Beograd - Čikago, kaže predsednik Etihada Džejms Hogan. Džejms Hogan je izjavio da je sa partnerima u Vladi Srbije već dogovoreno da se uradi studija izvodljivosti za američko tržište.

Prva linija biće Čikago, jer je tu najveća dijaspora, ne samo srpska, već iz svih republika bivše SFRJ. Jer, za letove ka SAD, Er Srbija i Etihad računaju na putnike sa celog Balkana.

Etihad je promovisao i novu ponudu za putnike sa najdubljim džepom. Za 20.000 dolara iz Abu Dabija do Londona od kraja ove godine putnici će moći da uživaju u rezidenciji koja će u avionu imati čak tri prostorije, uključujući i spavaću sobu za dve osobe i lične batlere koji će im biti non-stop na usluzi. U najvećem tipu aviona na svetu A 380 Etihad će imati dve rezidencije, devet apartmana u prvoj klasi, 40 biznis-mesta i 417 sedišta u ekonomskoj klasi.
"Er Srbija će povezati ceo region. Mrežu planiramo da širimo u odnosu na srpsku, ali i hrvatsku, bosansku, crnogorsku dijasporu. Otvaraćemo nove rute, a svakako je Čikago prva destinacija o kojoj razmišljamo", kazao je Hogan.

Rukovodstvo u Er Srbiji fenomenalno radi posao, veoma sam zadovoljan ne samo menadžmentom, već i podrškom Vlade Srbije i svih zaposlenih u Er Srbiji koja nam je dragocena. O kakvim je stručnjacima reč najbolje govori i podatak da smo u Etihadu zaposlili oko 300 stručnjaka, kabinskog osoblja upravo iz Srbije.
Hogan ističe da se sa Danetom Kondićem, generalnim direktorom Er Srbije, kladio da će srpska nacionalna avio-kompanija ove godine biti sigurno na pozitivnoj nuli, a prvi čovek Etihada nada se da će biti ostvaren i profit.
Pred novinarima iz celog sveta, koji su prisustvovali konferenciji za medije u Abu Dabiju, Hogan je Er Srbiju izdvojio kao najbolji primer uspešnog strateškog partnerstva.

Jer, za kratko vreme, mnogo je toga urađeno, srpska avio-kompanija je potpuno promenila imidž i nudi proizvod kao retko koji avio-prevoznik u Evropi kada je reč o biznis klasi na evropskim destinacijama.
Mnogo je novca uloženo u Er Srbiju, a od 2018. godine očekuje se isporuka novih kupljenih aviona „A320 NEO“.
"Ne zabrinjava nas istraga koju vodi Evropska komisija o vlasničkom udelu Etihada u evropskim aviokompanijama i navodnoj efektivnoj kontroli", navodi Hogan.

"Sve smo uradili u skladu sa propisima zemalja iz kojih su naše partnerske kompanije. To važi i za Srbiju. Kao manjinski vlasnici mi ne možemo da kontrolišemo te aviokompanije. Izgleda da je naša konkurencija u Evropi našla lakši način da se „bori“ sa nama na tržištu tako što šalje upite Evropskoj komisiji", kaže on.

(Večernje novosti)
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti