O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nikolić: Srbija sada mora da pokaže hrabrost i solidarnost
20. Maj 2014. godine
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prilikom obilaska Krupnja izjavio je da je vreme za ličnu hrabrost prošlo, da je Srbija pokazala hrabrost i da je sad vreme za humanost i solidarnost, ističući da vlada neće zaboraviti nikoga
"U Krupnju je situacija najteža i on je najugroženiji zato što je predaleko, opština je preslaba i ovde treba svega", rekao je Nikolić novinarima prilikom obilaska Krupnja. Nikolić je naveo i da je u kontaktima sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se konvoj humanitarne pomoći pošalje upravo u to mesto.

"Vučić mi je rekao da je Krupanj u najtežoj situaciji i najugroženiji. Očigledno da jeste", istakao je Nikolić.

Predsednik Srbije rekao je i da je velika tragedija zadesila meštane u Krupnju, da oni nisu sami, da u Srbiji danas niko nije sam, i da će naša zemlja odvojiti ono što ima za pomoć ljudima.

"Mislili smo da sprovodimo mere za oporavak privrede, mi sada sprovodimo mere da spašavamo stanovništvo", rekao je Nikolić. Apelujući na sve građane i privrednike, odnosno one koji imaju "nešto više čega mogu da se odreknu", Nikolić je naglasio da je posle spašavanja i evakuacije sugrađana, sad na redu druga vrsta solidarnosti.

Ljudi iz struke i nauke, poručio je predsednik, utvrdiće listu prioriteta i ko je koliku štetu pretrpeo u poplavama.

"Srbija se obratila celom svetu, svim predsednicima vlada i država, i očekujemo veliku pomoć jer je ovakvu katastrofu retko koja država u svetu doživela", rekao je predsednik. Prvi konvoj koji smo obezbedili stiže u Krupanj, rekao je Nikolić, ističući da je u ovom mestu meštanima neophodno obezbediti mašine, ali i put kojim će doći do svojih kuća.

Nikolić je rekao da u ovom mestu treba da se vidi u kakvom su stanju zasadi, posebno maline, jer je to jedini izvor prihoda ovog kraja i da neće biti dobro ako meštani ostanu bez njega.

"Vlada brine o vama", poručio je predsednik, ističući da su ovo mesto posetili i ministri Nikola Selaković, Rasim Ljajić, a da je sad sa njim i Aleksandar Vulin.
"Imajte malo strpljenja i poverenja u vladu jer oni danas nemaju nikakav interes osim da vama pomognu da što pre živite normalno", rekao je Nikolić.

On je dodao da naselje Zmajevac u Krupnju nije bilo za gradnju kuća, da to govori iz iskustva, jer je ono u rečnom koritu.

"Ovo je sve rečno korito, ovde je svuda proticala reka, i gde je proticala, tu će opet da protiče. Treba da se razmisli uopšte da li može da se ostane ovde", podvukao je predsednik i dodao da opština treba da traži povoljniju lokaciju za naselje koje je najviše stradalo u poplavama i klizištima.

"Vidi se da ne valja ni brdo ni dolina, brdo kliza, a dolina reka plavi i treba naći dobro mesto za gradnju, pa kad se izda dozvola da se za nju i odgovara', rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, država će da pomogne da se izgrade kuće i onima koji nemaju građevinsku dozvolu, ističući da svakoga ko odlučuje o pomoći treba dovesti da vidi "makar jednu potonulu kuću i da zamisli sebe u toj noći, u toj situaciji".

U pratnji predsednika države u Krupanj su došli njegova supruga Dragica Nikolić, sin Radomir i ministar Aleksandar Vulin.

Izvor: Blic
Foto: Blic

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti