O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Pomozite nam, ne možemo sami"
28. Maj 2014. godine
Njujork -- Predsednik Tomislav Nikolić zatražio je od članova Saveta bezbednosti UN pomoć u saniranju posledica poplava koje su pogodile Srbiju.
Foto Tanjug
"Da bi smanjili razmere katastrofe, građani su se odazvali pozivu svoje vlade, ispoljivši visok stepen solidarnosti i hrabro i prisebno se borili da se spase ono što se spasti moglo. Nažalost, uprkos ogromnoj volji i želji, uništeno ne možemo obnoviti sami", rekao je Nikolić.

Na sednici posvećenoj Kosovu, Nikolić je rekao da je Srbiji potrebna pomoć, "kako bismo građanima omogućili da obnove ono što su izgubili, ponove poljoprivredne radove, tamo gde je to moguće, a tamo gde nije, da im se pomogne da preguraju godinu i sledeću počnu u normalnim uslovima".

Na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj je predstavljen izveštaj generalnog sekretara UN o Kosovu za period od 21. januara do 15. aprila ove godine, Nikolić je predstavnicima zemalja članica Saveta bezbednosti UN uručio DVD na kojem je, kako je rekao, snimak dela tragedije koja je pogodila Srbiju.

"Čovek nije ponizan ako traži pomoć, ali je veliki samo ako pomoć pruži", istakao je Nikolić.

On je zahvalio svim državama i narodima "koji su pomogli, ili će u narednom periodu pomoći Srbiji da prevaziđe tragediju i razaranja nastala katastrofalnom poplavom".

"Ne tražimo od drugih ono što nemaju, već samo deo onoga što imaju više od svojih potreba. To malo više, za nas je mnogo i neophodno nam je... jer šta je smisao života, osim da pokažemo saosećanje i volju da pomognemo drugima?", rekao je Nikolić u govoru u Savetu bezbednosti UN.

Nikolić je rekao na sednici Saveta bezbednosti UN da će Srbija nastaviti dijalog s Prištinom "do zajedničkog i održivog rešenja".

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti