O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Šabić: Bilo je pritisaka
03. Jun 2014. godine
Beograd -- Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić kaže da se suočavao sa stvarima koje bi mogle da se označe kao pritisci.
"Ali budući da to ne bih mogao dokazati na nesporan način, i da tome nisam podlegao, ne bih se šire bavio time", kazao je Šabić u intervjuu za list Danas.

Šabić je rekao da je najmanji problem što su zaštitniku građana i njemu oduzeta službena vozila koje im je Vlada ranije dodelila, već da je mnogo veći problem pretenzija vladine komisije da odobrava upotrebu i službenih vozila koja su za potrebe posla kupljena iz budžetskih sredstava poverenika, u skladu sa zakonom.

"Tako sam prvo dobio 'nalog' da prestanem da koristim vozila, pa potom, kad je valjda neko shvatio da je to apsurdno, dobio sam 'odobrenje' da ih koristim za službene svrhe, ali do 31. maja. Taj datum je prošao, a tek ćemo videti kakvo rešenje sledi. Valjda će mi, da se našalim, 'dozvoliti' i narednih mesec dana, ako 'budemo dobri'", rekao je Šabić.

On je dodao da je broj zaposlenih kod poverenika jedva nešto veći od polovine predviđenog broja, za koji je Skupština Srbije već dala saglasnost.

"'Zamrzavanje' na tom broju uz konstantno veliki i rastući broj predmeta neminovno otvaraju pitanje ažurnosti", rekao je on.

Šabić nije želeo da se odredi prema tome da li su to pritisci vlasti na nezavisne kontrolne institucije ali je dodao da "nemali broj građana to jeste tako doživeo i to svakako nije dobro".

Izvor: B92
Foto: Beta

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti