O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Državni vrh sat i po o policiji
20. Jun 2014. godine
Beograd -- U Predsedništvu održan sastanak premijera i ministra policije sa predsednikom o stanju u srpskoj policiji, saznaje B92. Predsednik će se obratiti naciji u 12h.
Sastanak premijera Aleksandra Vučića, ministra Nebojše Stefanovića i predsednika Tomislava Nikolića trajao je od 8.30h do 10h na Andrićevom vencu. Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, Nikolić će se obratiti naciji povodom stanja u MUP-u u 12 sati preko javnog servisa.

Do sastanka dolazi dan nakon što je premijer Vučić rekao da mesec i po dana nakon formiranja Vlade postoje "različiti udari iz više oblasti društvenog života".

"Sistem bezbednosti treba da služi da obezbedi povećanu privrednu aktivnost Srbiji, a ne da država sama sebi pravi krizu", rekao je između ostalog juče Vučić.

Vučić je najavio reakciju države "u najhitnijem roku", ali nije označio ko je odgovoran za te udare.

Izjave premijera i sastanak u Predsedništvu stižu u trenutku kada u medijima traju spekulacije o smenama na visokim pozicijama u srpskoj policiji, delom zbog "slučaja Šarić", ali delom i u svetlu poruka iz Crne Gore koje je uputio premijer Milo Đukanović rekavši da "postoji nervoza bezbednosno-medijskih struktura u Srbiji".

Podsetimo, pre 15-ak dana sa funkcija su smenjeni načelnik saobraćajne policije MUP-a general Dragiša Simić i načelnik jedinice za zaštitu svedoka Miloš Perović.

Izvor: B92
Foto: Tanjug
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti