O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Tadić kriv za stanje u policiji"
23. Jun 2014. godine
Izvor: Danas Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije i lider SPS Ivica Dačić kaže za Danas da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić odgovoran za loše stanje u vrhu srpske policije.
Upitan da prokomentariše izjavu Borisa Tadića da bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mora da snosi odgovornost, zajedno sa smenjenim načelnicima policije, za loše rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala, Dačić je nekadašnjeg lidera DS optužio za „licemerje“.

„Ako neko ima odgovornost, ima je Tadić, jer je DS dok je bila na vlasti štitila policijski vrh od promene. Oni su rukovodili policijom preko Saveta za nacionalnu bezbednost i Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Licemerno je to što krivicu prebacuje na druge“, izjavio je Ivica Dačić za Danas.

Podsetimo, Tadić je prethodno ocenio da bivši ministar policije, a sadašnji vicepremijer i šef diplomatije, nije reformisao Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom šest godina koliko je bio na njegovom čelu.

„Ako su smenjeni čelnici krivi za loše rezultate, neverovatno je da se ignoriše odgovornost Dačića“, rekao je Tadić za Blic.

Prema Tadićevim rečima, borba protiv organizovanog kriminala je stala u odnosu na ono što je učinjeno 2012. godine pod vođstvom njega i Miodraga Rakića, kada je postignut „svetski rekord u zapleni narkotika“.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti