O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić i Muhamed el Abar predstavljaju Beograd na vodi
24. Jun 2014. godine
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed el Abar, predstaviće u petak u podne, u obnovljenoj zgradi Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici 48, master plan "Beograd na vodi", piše današnja "Politika".
List podseća i da će ovo biti prvo otkrivanje detalja projekta, tri meseca posle premijere "Beograda na vodi" na međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu.
 

U petak će svečano biti otvoreno i zdanje Beogradske zadruge, rekonstruisani spomenik kulture, sagrađen 1907. godine.
 

U njemu će biti postavljena velika maketa "Beograda na vodi", a građani će moći da saznaju sve detalje u vezi sa ovim projektom.

Kao najava događaja, ispred Železničke stanice postavljen je veliki reklamni pano, dužine 30 i visine 12 metara, na kojem je prikazan izgled "Beograda na vodi" i ispisan moto "Slavimo Beograd".
 

Arapski partner, kompanija "Igl hils", uložiće 3,1 milijardu dolara u transformaciju desne savske obale i na njoj podići oko dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora.
 

Početak radova najavljen je za proleće sledeće godine, a kula od 210 metara i šoping mol biće prvi objekti koji će se graditi u Savskom amfiteatru.
 

"Igl hils" je u obnovu zdanja Beogradske zadruge uložio oko dva miliona evra, navodi "Politika".

Izvor: Blic
Foto: Blic

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti