O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Smene danas, imena nisu važna"
28. Jul 2014. godine
Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović potvrdila je da će promena direktora javnih preduzeća biti tema na današnjoj sednici vlade.
Mihajlovićeva, međutim, nije želela da kaže ko će biti smenjen.

"Najmanje je bitno ko će biti smenjen, već stav vlade da preduzeća više ne mogu da funkcionišu na ovaj način - da sipamo novac, a da ne dobijamo rezultat. Prosto, mora se promeniti način funkcionisanja preduzeća, od EPS-a do Železnice", kazala je ministarka.

Mihajlović, koja je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da je završen Nacrt Zakona o planiranju i izgradnji i da će posle javne rasprave, krajem avgusta biti upućena Skupštini Srbije na usvajanje.

"Ono što želimo ovim zakonom jeste brzina i ambijent za investitore. Zakonom je značajno uprošćen proces za dobijanje građevinskih dozvola, one će se sada dobijati za 26 dana", rekla je Mihajlovićeva za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Upitana o naknadi za građevinsko zemljište, ona je kazala da će konverzija biti potpuno drugačije regulisana, a da će od plaćanja naknade biti izuzeta preduzeća u restrukturiranju.

Govoreći o crnim i belim listama izvođača, Mihajlovićeva je ukazala da Vlada nema vremena da trpi da se ne realizuju ugovori. Istakla je da se zbog toga milion evra gubi svakog dana.

Ministarka je podsetila da u Obrenovac danas stiže tim pravnika i ukazala da će Vlada za sedam do deset dana dati naloge za isplatu novca i izgradnju kuća.

Očekujem za desetak dana da će stizati novac, rekla je ministarka i naglasila da se čeka da istekne rok za žalbe.

Izvor: B92
Foto: Tanjug


Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti