O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dan žalosti i oproštaj od Tijane
08. Avgust 2014. godine
Subotica -- Gradsko veće grada Subotice donelo je odluku, da petak, 8. avgust, proglasi danom žalosti u tom gradu povodom tragične smrti petnaestogodišnje Tijane Jurić.
Sahrana stradale Tijane Jurić, biće obavljena danas na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi, u Subotici.

Prijatelji Tijane Jurić okupiće se večeras u centru Bajmoka i paljenjem sveća održaće pomen 15-godišnjoj devojčici koja je monstruozno ubijena.

Okupljanje je predviđeno za 19 časova, a Tijanini drugari pozvali su sve građane da im se pridruže i ponesu sveće sa sobom.

Telo Tijane Jurić iz Subotice nađeno je na deponiji u okolini Sombora. Policija je uhapsila Dragana Đurića iz Surčina koji je priznao ubistvo i pokazao mesto na kojem je zakopao telo.

Poznanici osumnjičenog za ubistvo Tijane Jurić kažu da se on danima nakon ubistva ponašao normalno i da niko nije mogao ni da nasluti šta se desilo u Bajmoku.

O odsustvu bilo kakvog kajanja uhapšenog Dragana Đurića govorio je i ministar policije, a otac ubijene 15-godišnjakinje rekao je obraćajući se novinarima da ne zna kako da okarakteriše čoveka koji je ubio njegovu ćerku.

"Ne znam kako da okarakterišem monstruma koji je to uradio. Ne znam kakav čovek moraš da budeš da bi napakostio takvom detetu. Uopšte, to je sada Tijana, ali nebitno o kom detetu se radi, kakav čovek sa 120 kilograma može da se iživljava nad detetom od 47 kila? Onda ne znamo da li je to čovek, ili životinja, ili ne znam kako bih ga nazvao", rekao je Igor Jurić.

Stručnjaci kažu da će ovaj slučaj tek biti analiziran, s obzirom na to da nije u pitanju uobičajena patologija u našem društvu.

Za ovako teško krivično delo zaprećena je kazna zatvora od 30 do 40 godina.

Tijana je nestala u noći između 25. i 26. jula, nedaleko od sportskog centra u Bajmoku. U potragu za njom, uz srpsku, uključila se i mađarska policija, kao i Evropol i Interpol.


Izvor: B92
Foto: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti