O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Otkriven ubica Luke Jovanovića
18. Avgust 2014. godine
Beograd -- Policija je otkrila ko je ubio Luku Jovanovića na Brankovom mostu, ali to lice nije uhapšeno. Privedeno je šest osoba zbog pomaganja.
Prema saznanjima agencije Beta, lice koje je bilo za volanom "mini kantrimena" je identifikovano, ali nije uhapšeno.

Konferenciju za novinare na kojoj će govoriti ministar Nebojša Stefanović će od 11h direktno prenositi TV B92, a o slučaju će govoriti direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović i kriminolog Zlatko Nikolić.

Luka Jovanović je izgubio život 25. jula, kada je sa još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta. Tada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je "mini kantrimen", a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima su se održavali i protesti zbog te tragedije.

Vozač "mini kantrimena" je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće, a nakon pritiska javnosti beogradska policija je objavila i nejasne snimke s mesta udesa. Na snimcima se samo se na nekoliko sekundi vidi vozilo koje je usmrtilo Jovanovića, ali se ne vide tablice.

Prema rečima ministra policije, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca. Sumnjalo se da je vozilo imalo strane registarske tablice, a ministar je naveo da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

Nakon toga objavljena je informacija u “Tabloidu“ da je supruga proslavljenog košarkaša Vlada Divca, Snežana počinilac zločina. Državni zvaničnici su demantovali tu informaciju.

Ova tragedija je izazvala i polemiku o video-nadzoru na beogradskim ulicama i angažovanju policije, a u javnosti su se postavljala pitanja kako je moguće da uprkos kamerama na beogradskim mostovima i sigurnosnom nadzoru na brojnim objektima vozilo čija je marka retka na ulicama ne može biti identifikovano.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao da zastareli video-nadzor ne može da bude opravdanje za policiju koja ne može da nađe vozača "mini kantrimena", jer se od takse za registraciju automobila u Srbiji odvaja deo novca za bezbednost saobraćaja. Ministar Stefanović je na to odgovorio da policija ne postavlja kamere, ne asfaltira puteve, niti popunjava udarne rupe.

Izvor. B92
Foto: MUP

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti