O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Srećan sam što Srbija ne prati EU"
04. Septembar 2014. godine
Beograd -- Čuveni francuski glumac Žerar Depardje, koji boravi u poseti Beogradu, rekao je da je srećan što Srbija ne prati EU i što nije uvela sankcije Rusiji.
On smatra da je Srbija tako pokazala svoju vidovitost jer veruje da će se sitacija rešiti povoljno po zemlju koja mu je dala državljanstvo.

Komentarišući krizu u Ukrajini, Depardje je rekao da to nije ništa novo i da napetosti tamo datiraju još od vremena Katarine Velike, ali da veruje da će predesednik Vladimir Putin rešiti situaciju na miran način.

Žerar Depardje se obratio novinarima nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Vladi Srbije.

Francuski glumac kaže da je u Srbiju došao zbog kulture, da nije došao ništa da traži već da "želi da upozna humane ljude".

Kako je rekao sa srpskim premijerom Srbije je pričao o vinima jer su obojica ljubitelji istih, ali i o hrani koja ga mnogo zanima. Naveo je i da mu je premijer Vučić poklonio korpu vina i srpske proizvode.

Premijer Vučić mu je predstavio Srbiju i najavio koje sve zvaničnike u narednom periodu očekuje da će doći ovde.

Francuski glumac danas boravi u poseti Beogradu, a iz Vlade Srbije ide u posetu Jugoslovneksoj kinoteci i Beogradskoj filharmoniji u pratnji minsitra kulture Ivana Tasovca, dok bi u 12 časova trebalo da poseti zgradu Geozavoda u Karađorđevoj ulici gde će ga dočeakti gradonačelnik Siniša Mali.

Depardje se pre dve godine odrekao francuskog državljanstva zbog visokih poreza za bogataše, preselio se u Belgiju, a zatim je 2013. godine dobio i počasni ruski pasoš.

Prošle godine je posetio i Crnu Goru, sastao se sa premijerom Milom Đukanovićem i dobio zvanje ambasadora crnogorske kulture, a takođe se predstavlja i kao predstavnik ruske republike Mordovije.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti