O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić predstavio mere, ali MMF-u
09. Septembar 2014. godine
Premijer Srbije je u razgovoru sa MMF istakao da Srbija mora da nastavi reforme. MMF: Mere moraju biti društveno prihvatljive i da štite najugroženije.
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić istakao je na sastanku sa stalnim predstavnikom MMF-a u Srbiji Deheng Kimom, da Srbija mora da nastavi strukturne reforme, on je izrazio očekivanje da će dogovor sa MMF-om biti postignut.

Vučić je naglasio da predstavnici MMF-a u razgovorima sa predstavnicima vlasti u Srbiji nisu predložili konkretne mere potrebne za fiskalne uštede, ali da su predstavnici Vlade Srbije upoznali stalnog predstavnika MMF-a sa merama usmerenim na uštede u budžetu i stabilizaciju javnog duga, kao i sa merama za oživljavanje privrede, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predstavnici Vlade Srbije su naglasili da će razmotriti mere politike u narednim nedeljama.

S druge strane, predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Deheng Kim je u razgovoru s predstavnicima Vlade Srbije istakao da sve mere koje će biti preuduzimane kako bi se postigle uštede u srpskom budžetu i stabilizovao javni dug treba da imaju široku društvenu prihvatljivost i da zaštite socijalno ugrožene.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanku su, pored premijera Aleksandra Vucića, prisustvovali i ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Željko Sertić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka
Tabaković

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti