O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Neka sam i konfliktna, ali javašluk ne trpim
26. Septembar 2014. godine
Ministarka saobraćaja i građevine i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da veruje da ima onih kojima ona smeta u energetici, ali da se na to nije obazirala ni ranije, a neće ni danas.
"Moja briga nisu oni, već Srbija i njeni građani. Kao odgovoran političar koji građanima želi dobro, kao potpredsednik Vlade, ali i kao ekspert sa više od 20 godina rada u energetici, govorim i o problemima u tom sektoru, jer ne mogu da se pravim da ih ne vidim", rekla je Mihajlović za "Danas".

Ona je navela i da svakodnevno upozorava na probleme iz svog sektora - na prazna gradilišta i kašnjenje u realizaciji projekata, na zloupotrebe u izdavanju transportnih dozvola, na probleme sa nelegalno izgrađenim objektima koje godinama nijedna inspekcija nije smela da obiđe.

Na ocenu da je, zato što proziva direktore javnih preduzeća i sadašnje i bivše kolege ministre, mediji proglašavaju konfliktnom ličnošću, Mihajlović je rekla: "Ako mislite da treba da okrećemo glavu od problema, ćutimo i tolerišemo nerad i javašluk, onda sam saglasna i sa tim da me etiketiraju kao konfliktnu ličnost. Moj motiv zbog koga se bavim politikom nije da se okitim titulom potpredsednika Vlade i ministra, već da sa te pozicije nešto uradim za svoju zemlju, da ubrzam i završim neke projekte i doprinesem da građani žive bolje".

Prema njenim rečima, Vlada će učiniti sve da naredne zime imamo dovoljno energenata.

"Mi nismo mogli da sprečimo katastrofalne poplave koje su nas zadesile, niti da utičemo na sukobe u Ukrajini. Ali, mogli smo da gradimo nove energetske kapacitete prethodnih 30 godina i da brže reagujemo na događaje koji su nas zadesili", rekla je ministarka.

Izvor: Blic
Foto: Blic

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti