O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Ambasade": 4 krivca u policiji?
10. Oktobar 2014. godine
Beograd -- Radna grupa MUP završila je istragu o propustima tokom obezbeđivanja mitinga "Kosovo je Srbija" i krivcima označila četvoricu bivših čelnika policije, piše Blic
"To su generali Stevan Bjelić, Borivoje Tešić i Mladen Kuribak, ali i Slobodan Vukolić, tadašnji načelnik Policijske uprave Beograda", rekao je izvor "Blica".

Četvorica odgovornih su, prenosi list, napravili greške jer nisu na pravi način reagovali i sprečili da ambasade SAD i Nemačke 21. februara 2008. godine budu zapaljene.

Kako se navodi, završen je jedan deo istrage.

"Sada je istražena uloga svih koji su rukovodili policijom iz štaba u beogradskoj centrali MUP-a. Osim njih, istragom su obuhvaćeni komandanti svih jedinica koje su bile na ulici. Odgovorni u komandnom lancu su tri generala i jedan oficir beogradske policije, preneo je list izjavu svog neimenovanog sagovornika.

Istragom je utvrđeno da policija 20 minuta nije reagovala na napade huligana i na to što ambasade gore.

"Ovo je samo prvi deo istrage. Predmet je prosleđen u tužilaštvo, ali se i dalje prikupljaju informacije. Posao radne grupe je da utvrdi odgovornost, da li je bilo propusta, ko je komandovao i zbog čega su ambasade toliko ostavljene bez reakcije policije. Radna grupa je obavila saslušanja, vrlo brzo se očekuju novi koraci", rekao je izvor Blica.

Izvor: B92
Foto; Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti