O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Govor Rame, ne i miting u Preševu"
10. Novembar 2014. godine
Beograd -- Premijer Albanije Edi Rama, koji danas stiže u posetu Srbiji, otići će i u Preševo, ali tamo neće održati miting, već kratak govor u Domu kulture, piše Danas.
Prema navodima tog lista, Rama će imati i sastanak sa političkim liderima iz Preševske doline.

Da će Rama boraviti u Preševu navode i albanski mediji, a predsednik opštine Ragmi Mustafa rekao je za Danas da očekuje da Ramu upoznaju sa problemima albanske nacionalne zajednice na jugu Srbije u oblasti obrazovanja, politike i ekonomskog razvoja.

Predsednik opštine Bujanovac Jonuz Musliu je rekao da će albanskom premijeru biti "iznete sugestije, žalbe i predlozi" i da očekuje "jasnu poruku" Rame u vezi sa položajem albanske zajednice u tom delu Srbije.

Ramu će danas na početku posete primiti premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, programom posete predviđen je sastanak tet-a-tet dvojice premijera, zatim potpisivanje sporazuma, mada nije precizirano kojih, kao i docnije davanje izjava za medije.

Ramina poseta bila je prvobitno planirana za 22. oktobar, ali je posle incidenta sa dronom sa zastavom "velike Albanije" na utakmici Srbija-Albanija odložena za 10. novembar.

Izvor: B92
Foto: Beta/AP
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti