O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
U Fondu za lečenje dece milion evra
26. Novembar 2014. godine
Beograd -- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je Vlada uplatila milion evra u Fond za lečenje dece u inostranstvu i da će on zvanično početi da radi u petak.
Lončar je u intervjuu za "Naše novine" rekao da će roditelji dece koja treba da se leče u inostranstvu moći da pošalju dokumentaciju već u petak, eventualno u ponedeljak i da će se zahtevi primati prema utvrđenoj proceduri.

Lončar je rekao da Fond ima dva stepena kontrole.

"Radi se o dve komisije koje će nadzirati i kontrolisati rad. Stručni deo, naravno radiće lekari iz različitih oblasti, u zavisnosti od pacijenata. Što se uplata tiče, već su otvoreni dinarski i devizni račun", rekao je ministar zdravlja.

Ministar je naveo i da su promoteri Fonda za sada Emir Kusturica, Goran Bregović i Milan Popović.

Ministar je rekao i da se lečenje građana o državnom trošku kod privatnika može očekivati krajem iduće godine dok se ne obave sve neophodne procedure.

Lončar je rekao i da najmanje dva puta nedeljno razgovara sa predstavnicima sindikata u zdravstvu, da su se o platnim razredima već saglasili, a da je blizu rešenje i o kolektivnom ugovoru.

Na pitanje kada će biti realizovana inicijativa "Naših novina" da se deci u školama obavezno radi EKG i ultrazvuk srca u okviru sistematskih pregleda, Lončar je rekao: "To radimo zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i trebalo bi da dođe na red pred poslanike, a epilog očekujemo do proleća".

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti